Notebookcheck

Surface Pro 6 vs. Pixel Slate met Brydge-toetsenbord

De Apple iPads behoren wellicht tot de meest succesvolle tablets op de markt, maar ze zijn niet geschikt voor iedereen die van ultra-mobiele toestellen houdt. De Microsoft Surface Pro 6 en de Google Pixel Slate zijn belangrijke concurrenten van de iPad Pro en hebben heel wat te bieden. Laten we verder ingaan op hoe deze toestellen zich tot elkaar verhouden in combinatie met Brydge-toetsenbord.
De Google Pixel Slate met Brydge G-Type-toetsenbord (links) en de Microsoft Surface Pro 6 met Brydge 12.3 toetsenbord (rechts).
De Google Pixel Slate met Brydge G-Type-toetsenbord (links) en de Microsoft Surface Pro 6 met Brydge 12.3 toetsenbord (rechts).

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

De Microsoft Surface Pro 6 is een uitstekende mobiele workstation. Als je een Windows-gebruiker bent is het een oerdegelijk toestel dat heel wat consumenten heeft weten te overtuigen. De Surface geeft je de volwaardige Windows-ervaring en beschikt ook voldoende rekenkracht om dit ook ten volle te kunnen benutten. Voor 899 euro krijg je veel waar voor je geld, ook al moet je er het toetsenbord apart bij kopen, maar het geeft je wel de optie om rechtstreeks naar de Brydge 12.3 te springen als geprefereerd toetsenbord. Door het relatieve gebrek aan tablet-geoptimaliseerde touch-apps voor Windows 10 ben je als gebruiker praktisch genoodzaakt om het toestel met een of ander toetsenbord te combineren om de voordelen van de Surface echt te benutten. Het tabletformaat is ook handig om mee te dragen, al kan je hem wat moeilijk als tablet pur sang gebruiken.

De ondersteuning voor Android-apps die de Pixel Slate geniet, zorgt ervoor dat hij direct als tablet gebruik kan worden, zonder de obligate aankoop van een toetsenbord. Als je hier toch voor zou kiezen, is een Brydge G-Type een uitstekende optie, zeker aangezien deze zo'n 50 euro goedkoper is dan Google's eigen Pixel Slate Keyboard, die je zo'n 199 euro zou kosten. Voor ongeveer 1000 euro is de Pixel Slate zeker geen koopje. Toch is zijn ondersteuning voor 'windowing' en gebruik van een muis, in combinatie met een uitstekend aanbod aan touch-gecentreerde apps, erg interessant, ook al is de totaalervaring niet zo gepolijst als het had kunnen zijn.

Als je op zoek bent naar een erg mobiele PC voor maximale productiviteit is de Surface Pro 6 de beste keuze. Wie wat avontuurlijker ingesteld is, kan misschien beter opteren voor de Pixel Slate. Dit toestel heeft ongetwijfeld zijn gebreken, maar software-updates kunnen de meeste of zelfs alle tekortkomingen oplossen, terwijl de tablet-geoptimaliseerde apps zeer goed van pas komen. Misschien is de Slate wel de beste kandidaat voor wie hoopt op een tablet-nirvana waar mobiliteit, productiviteit en entertainment perfect samenvallen in één toestel.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Surface Pro 6 vs. Pixel Slate met Brydge-toetsenbord
Sanjiv Sathiah, 2019-03- 6 (Update: 2019-03- 6)