Notebookcheck Logo

Steam: Zeer populaire Rougelike RPG met 90 procent verlaagd

Het vervolg Darkest Dungeon 2 werd uitgebracht op 8 mei 2023, maar is niet zo goed ontvangen door spelers met 71 procent positieve beoordelingen. (Bron: Steam)
Het vervolg Darkest Dungeon 2 werd uitgebracht op 8 mei 2023, maar is niet zo goed ontvangen door spelers met 71 procent positieve beoordelingen. (Bron: Steam)
Darkest Dungeon staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad en is gezien de beoordelingen erg populair bij spelers. Op Steam is de rugelike RPG, die normaal 25 dollar kost, bijna gratis met een korting van 90 procent.

Darkest Dungeon werd ontwikkeld door de onafhankelijke ontwikkelstudio Red Hook Studios en uitgebracht op 19 januari 2016. De rougelike RPG werd zeer goed ontvangen door spelers. Op Steam heeft Darkest Dungeon 91 procent positieve beoordelingen van meer dan 115.000 meningen. Tot 8 april, biedt Steam het spel aan met 90 procent korting voor 2,50 in plaats van 25 $. De Ancestral Edition bundel die het hoofdspel, de soundtrack en vier DLC's bevat, is ook verkrijgbaar tegen een aanzienlijk lagere prijs: met 86 procent korting voor 7 in plaats van 53 $.

Duister verhaal, moeilijke gameplay

In Darkest Dungeon erven spelers een landgoed dat wordt achtervolgd door bovennatuurlijke krachten. De opdracht: stel een groep avonturiers samen, trek diep in de ruïnes onder het landgoed, vecht tegen de verschrikkingen die daar op de loer liggen en red het land van de ondergang. Naast een duistere sfeer biedt Darkest Dungeon een complex verhaal dat ongemakkelijke thema's zoals waanzin en wanhoop verkent.

Qua gameplay is Darkest Dungeon een mix van roguelike, dungeon crawler en strategiespel. Spelers rekruteren en beheren een team van helden met verschillende vaardigheden - waaronder kruisvaarders, premiejagers en occultisten - en vechten zich een weg door gevaarlijke kerkers die procedureel worden gegenereerd en constant veranderen. De beurtgebaseerde gevechten kunnen soms behoorlijk moeilijk zijn - en als een held sterft, blijft hij dood. Spelers moeten dus leven met verliezen.

Een andere uitdaging is het stresssysteem, dat de psychologische belasting van de personages simuleert. Helden kunnen stress opbouwen door gevechten en verkenning, wat kan leiden tot een reeks psychologische toestanden die de prestaties beïnvloeden. Personages kunnen bijvoorbeeld paranoïde, hopeloos of angstig zijn. Stress kan in Hamlet (een dorp en tevens de uitvalsbasis van de speler) verlicht worden door een aantal activiteiten - zoals een bezoek aan de taverne. Spelers moeten dus niet alleen de fysieke maar ook de mentale gezondheid van hun personages beheren, waardoor Darkest Dungeon zelfs voor ervaren fans van het genre een uitdaging zou moeten zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Steam: Zeer populaire Rougelike RPG met 90 procent verlaagd
Marius Müller, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)