Notebookcheck Logo

Statische Galaxy S23 Ultra oplaadsnelheid benadrukt Samsung's voortdurende voorzichtigheid op het gebied van smartphonebatterijen

De Samsung Galaxy S23 Ultra zal waarschijnlijk niet revolutionair zijn op het gebied van bekabelde oplaadsnelheden. (Beeldbron: @technizoconcept/Unsplash - bewerkt)
De Samsung Galaxy S23 Ultra zal waarschijnlijk niet revolutionair zijn op het gebied van bekabelde oplaadsnelheden. (Beeldbron: @technizoconcept/Unsplash - bewerkt)
Een verschijning van een waarschijnlijk Samsung Galaxy S23 Ultra testtoestel op de 3C certificeringswebsite heeft een oplaadmogelijkheid onthuld die door fans met gemengde gevoelens is ontvangen. Het lijkt erop dat Samsung op veilig wil blijven spelen met de Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra, door niet de razendsnelle oplaadtrends te volgen in de Android smartphone ruimte.

Onlangs nog berichtten we over de mogelijke batterijcapaciteiten voor de Samsung Galaxy S23 serie, en vlak na die informatie komt een verschijning in de 3C database van een vermoedelijk Galaxy S23 Ultra toestel, dat de vermoedelijke laadsnelheden voor de hele serie onthult. Het toestel in kwestie heeft het modelnummer "SM-S9180", en een bekende leaker op Weibo heeft vermeld dat dit de Samsung Galaxy S23 Ultra is die wordt getest met zijn Snapdragon 8 Gen 2 processor ... en een 25 W laadsnelheid.

Dit betekent natuurlijk niet meteen dat de Galaxy S23 Ultra beperkt is tot een laadsnelheid van 25 W, want dat zou een zeer verbijsterende daling zijn ten opzichte van de Galaxy S22 Ultra en zijn ondersteuning voor 45 W laden. Het geeft echter wel aan dat Samsung op dit gebied statisch is gebleven en dat het waarschijnlijk de bedoeling is dat de S23 Ultra en S23+ tot 45 W bedraad kunnen worden opgeladen, terwijl het gewone model Galaxy S23 ook zijn voorganger zou emuleren voorganger en beperkt zal zijn tot 25 W. Een andere bekende leaker, Ice universe, lijkt ervan overtuigd dat de Samsung Galaxy S23 zich aan deze specifieke oplaadsnelheid zal houden.

In feite maakte de tipgever enkele vernietigende opmerkingen over de situatie, door volgers eraan te herinneren dat dit "bijna het langzaamste opladen in de mobiele telefoonindustrie" is en ook erop te wijzen dat deze 25 W laadsnelheid ongewijzigd is gebleven sinds de Galaxy S10 5G van 2019. Inderdaad, potentiële Galaxy S23 Ultra rivalen zoals de Xiaomi 12S Ultra en Apple iPhone 14 Pro Max lijken hier wel het voordeel van de laadsnelheid te hebben, met respectievelijk 67 W en 27 W tarieven. Maar er zullen zeer goede redenen zijn voor Samsung om vast te houden aan deze duidelijke voorzichtigheid met betrekking tot de oplaadsnelheid.

Ten eerste kunnen toekomstige eigenaars van de Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra een langzamere batterijdegradatie verwachten. Ten tweede zijn smartphone-oplaadsnelheden van 25 W en 45 W nog steeds respectabel genoeg; in onze tests met de S22 Ultra had het toestel 98 minuten nodig om van 0 tot 100% op te laden, en na slechts 43 minuten was hij op 50%. De smartphone toonde zich zeer efficiënt, dus hij hoeft misschien niet zo vaak te worden opgeladen als zijn concurrenten. Bovendien zal Samsung nooit een herhaling willen van het beruchte Galaxy Note 7 debaclezelfs als dat betekent dat het de extreme accuspecificaties van zijn naaste concurrenten niet kan evenaren

Koop een Samsung Galaxy S22 Ultra op Amazon

SM-S9180. (Beeldbron: 3C via @UniverseIce)
SM-S9180. (Beeldbron: 3C via @UniverseIce)

Bron(nen)

@UniverseIce & Digitaal Chatstation (Weibo - in het Chinees)

Teaser afbeelding (bewerkt): @technizoconcept & Markus Winkler op Unsplash

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Statische Galaxy S23 Ultra oplaadsnelheid benadrukt Samsung's voortdurende voorzichtigheid op het gebied van smartphonebatterijen
Daniel R Deakin, 2022-09-24 (Update: 2022-09-24)