Notebookcheck Logo

Starlink satelliet internet prijzen gaan omhoog op 10 juni voor veel abonnees als SpaceX overtollige capaciteit dekking herschikt

Starlink prijswijzigingen treden in werking op 10 juni (afbeelding: SpaceX)
Starlink prijswijzigingen treden in werking op 10 juni (afbeelding: SpaceX)
Meer Starlink gebruikers van satellietinternet in de VS beginnen aankondigingen van prijswijzigingen van maandabonnementen van SpaceX te ontvangen.

Vorig jaar introduceerde SpaceX een nieuwe Starlink prijsstructuur voor satellietinternet die onderscheid maakt tussen dunbevolkte gebieden wat betreft het aantal abonnees, en de zogenaamde "gebieden met beperkte capaciteit".

Op dit moment betalen Starlink-abonnees die in gebieden met "overcapaciteit" wonen slechts $90 per maand voor de SpaceX satellietinternetservice.

Anderen, die in gebieden met "beperkte capaciteit" wonen, betalen de volledige Starlink abonnementsprijs die op $120 per maand ligt.

SpaceX heeft zowel het lanceerschema van de Starlink-satellieten als de beschikbaarheid van de internethardware opgevoerd en biedt nu Starlink-kits aan bij Best Buy en andere retailers.

Aanvankelijk vergrootten de lanceringen de Starlink satelliet Internet dekking en snelhedenmaar nu lijken meer en meer gebruikers te worden verplaatst van de prijsklasse "overcapaciteit" naar "beperkte capaciteit".

Sommige Starlink gebruikers hebben zelfs aangekondigd dat ze hun abonnement gaan opzeggen, omdat ze een e-mail van SpaceX hebben gekregen waarin staat dat de Starlink prijzen met 33% worden verhoogd, met ingang van 10 juni.

Volgens sommige Starlink-abonnees op Reddit lijkt het besluitvormingsproces om een gebied naar het niveau met beperkte capaciteit en de hogere prijzen te verplaatsen nogal willekeurig:

Mijn gebied was $90, het is onlangs ook veranderd naar $120. Het is hier vrij dunbevolkt, de bevolkingsdichtheid is gemiddeld iets meer dan 1 persoon per vierkante mijl voor enkele kilometers in alle richtingen, huizen staan gemiddeld kilometers uit elkaar. De stad ligt meer dan 15 mijl verderop, daar wonen 200 mensen. Ik ken waarschijnlijk bijna iedereen die service heeft, ik zie niet in hoe dit als een gebied met een grotere vraag kan worden beschouwd (velen gebruiken mobiele telefonie).

Met de laatste Falcon 9 lancering vanaf Cape Canaveral heeft SpaceX nu bijna 6.000 Starlink satellieten in een baan om de aarde gebracht en de draagkracht van het netwerk merkbaar vergroot. Starlink abonneesgroeien echter ook exponentieel.

De hele vloot van Carnival de hele vloot van cruiseschepen, bijvoorbeeld, is net uitgerust met Starlink satelliet-internetschotels, dus SpaceX moet zijn capaciteit goed beheren om een daling in de mediane downloadsnelheden te voorkomen, en de herschikking van de gebiedscapaciteitsaanduidingen kan een van de middelen zijn om dit te bereiken.

AWESOME. starlink going up THIRTY BUCKS next month. Good thing fiber is getting here soon.
byu/woodforfire inStarlink

Bron(nen)

houtvoorraad (Reddit) via PCMag

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Starlink satelliet internet prijzen gaan omhoog op 10 juni voor veel abonnees als SpaceX overtollige capaciteit dekking herschikt
Daniel Zlatev, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)