Notebookcheck Logo

Soundcore introduceert de Sport X10 Wireless Earbuds met verbeterde trainingsbestendigheid en nieuwe draaibare oorhaken

De nieuwe Sport X10s. (Bron: Soundcore)
De nieuwe Sport X10s. (Bron: Soundcore)
Soundcore prijst de nieuwe Sport X10 TWS oordopjes aan als de nieuwste, meest ideale persoonlijke audio metgezellen bij het doorkomen van training na training. De oordopjes zijn namelijk beter bestand tegen transpiratie met extra eigen technologie en IPX7 bescherming tegen binnendringen. Ze hebben ook oorhaakjes die op een scharnier kunnen ronddraaien voor een compactere behuizing.

Soundcore beweert een eerste probleem te hebben opgelost met TWS oordopjes bedoeld voor gebruik tijdens de training, namelijk dat ze in wezen wegwerpbaar worden als gevolg van niet veel meer dan blootstelling aan zweet. De dagen dat je het risico loopt om het ene paar na het andere weg te gooien, zijn blijkbaar voorbij nu de nieuwe Sport X10s hier zijn.

Anker's audio-dochteronderneming noemt de Sport X10-oordopjes veerkrachtiger en duurzamer, niet alleen dankzij een IPX7 rating, maar door extra toegevoegde Soundcore SweatGuard technologie. Daarnaast beschikken de X10's over 10 mm "hooggevoelige" drivers met meer in-house BassUp-functies, evenals uitgebreide in-app EQ instellingen, voor theoretisch verbeterde audiokwaliteit.

Soundcore pretendeert niet de X10's te beoordelen op ANChoewel het wel beweert dat hybride ruisonderdrukking, een Transparantie modus, duidelijkere stemoproepen en windreductie aanwezig zijn dankzij hun array van 6 microfoons. Verder hebben ze ook de extra, vaak welkome functie van een haak per knop om ze te stabiliseren tijdens steeds krachtiger oefeningen.

Het merk heeft wellicht ook dit aspect van sport audio-randapparatuur met een nieuw type haak met een scharnier waardoor ze kunnen ronddraaien, op een manier waardoor ze rond elke oordop kunnen worden verstopt wanneer ze niet worden gebruikt of in hun oplaaddoosje.

Wat dat betreft gaan de Sport X10 oordopjes gaan naar schatting 8 uur mee op batterijvoeding of 32 in totaal met het doosje. Ze ondersteunen Bluetooth 5.2, maar lijken beperkt tot de AAC en SBC coderingen. Ze zijn gelanceerd in zwart, haverwit en levendig rood (met rode scharnieraccenten, ongeacht de colorway), hoewel de laatste mogelijk pas in augustus 2022 beschikbaar komt

De andere opties zijn of moeten binnenkort beschikbaar komen op Amazon in de EU, het VK of Noord-Amerika, met een prijs van respectievelijk €100, £89 of US$90 respectievelijk.

De nieuwe Sport X10 TWS oordopjes en hun oplaadetui. (Bron: Soundcore)
De nieuwe Sport X10 TWS oordopjes en hun oplaadetui. (Bron: Soundcore)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Soundcore introduceert de Sport X10 Wireless Earbuds met verbeterde trainingsbestendigheid en nieuwe draaibare oorhaken
Deirdre O'Donnell, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)