Notebookcheck Logo

Sony previewt PlayStation VR 2 'revolutionaire meeslepende' functies

De PlayStation VR 2 headset moet merkbare upgrades bevatten ten opzichte van het huidige model. (Beeldbron: Sony)
De PlayStation VR 2 headset moet merkbare upgrades bevatten ten opzichte van het huidige model. (Beeldbron: Sony)
De lancering van Sony's volgende generatie VR-headset kan nog enkele maanden op zich laten wachten, maar het bedrijf heeft geprobeerd enkele van de meest opwindende functies te demonstreren. De PS VR2 zou revolutionair en meeslepend zijn en 2.000 x 2.040 pixels per oog weergeven via zijn OLED-schermen.

Sony blijft de PlayStation VR 2, of PS VR2 zoals het bedrijf het noemt, teasen. Zoals we bespraken vorige maand, Sony Japan bevestigde dat de headset niet op tijd klaar zou zijn voor een release in 2022. In plaats daarvan plaagde de dochteronderneming een vroege 2023 release, waarschijnlijk Q1 of vroege Q2 gezien de bewoordingen. In de tussentijd wordt verwacht dat Meta de Quest Pro, een andere high-end headset die al volgende maand zal aankomen.

Vervolgens heeft Sony een korte PlayStation VR 2-reclame gedeeld met zijn wereldwijde fanbase. De voorpremière op YouTube, de twee minuten durende video loopt door een paar van de opvallende functies van de headset. In het bijzonder verkoopt Sony het apparaat met een '4K HDR-scherm', hoewel in de kleine lettertjes wordt bevestigd dat elk oog 2.000 x 2.040 pixels te zien krijgt. Kortom, HDR-ondersteuning is mogelijk dankzij OLED-schermen, een paneeltype dat ontbreekt op de Quest 2.

Ter referentie, de Quest 2 produceert 1.832 x 1.920 pixels per oog, terwijl de originele PlayStation VR-headset slechts een 960 x 1.080 resolutie biedt voor elk oog. Bovendien zal PlayStation VR 2 geavanceerde haptiek, eye tracking en foveated rendering bevatten, zij het alleen in games die deze functie ondersteunen. Bovendien levert de headset een gezichtsveld van 110 graden (FoV), haptische feedback, adaptieve triggers en Tempest 3D Audiotech bij aansluiting op een stereokoptelefoon. Hoewel Sony in dit stadium nog geen andere details heeft gedeeld, hebben onder andere CNET hands-on video's gepubliceerd met de PlayStation VR 2, die we ook hieronder hebben ingesloten.

Koop de PlayStation DualSense Draadloze Controller (Middernacht Zwart) op Amazonië

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Sony previewt PlayStation VR 2 'revolutionaire meeslepende' functies
Alex Alderson, 2022-09-22 (Update: 2022-09-22)