Notebookcheck Logo

Sony ZV-1F lanceert als nieuwe spiegelloze compactcamera voor vloggerscreator

De nieuwe ZV-1F camera. (Bron: Sony)
De nieuwe ZV-1F camera. (Bron: Sony)
Sony presenteert de nieuwe ZV-1F als een camera voor degenen die een voorsprong willen voor hun content creatie en anders waarschijnlijk een smartphone zouden gebruiken. Het verbetert zijn Exmor RS 1.0-type voorganger in die zin dat het een nieuwe standaardlens heeft met een verbeterd groothoekperspectief en gemakkelijke bokeh. De ZV-1F heeft ook een aantal vlog-vriendelijke functies zoals Shot Mark, Active Mode beeldstabilisatie en Product Showcase.

Sony heeft in de nieuwe ZV-1F een duidelijke selectie gemaakt van functies die aspirant- of opkomende contentmakers zouden kunnen aanspreken. Het heeft een 20.1MP 1.0-type CMOS-sensor gekoppeld aan zeer weinig smartphones in termen van grootte, maar verbetert potentieel zijn voorganger met een ZEISS Tessar T* F2.0 prime lens met een ultrabrede 20mm form-factor.

Sony beweert dat dit de selfie-stijl video op de ZV-1F zal stimuleren dankzij de responsieve Background Defocus functie. De nieuwe "vloggerscamera" is ook uitgerust met Face Detect en Face Priority Auto Exposure (AE) om te voorkomen dat het gezicht van de gebruiker wordt uitgeblust als de lichtomstandigheden veranderen.

Omdat het een Sony compact spiegelloze ondersteunt hij natuurlijk ook de bekroonde Eye AFen elektronische SteadyShot en een S&Q modus om te schakelen tussen slow-motion en hyperlapse effecten. Wanneer gericht op iets anders dan een gezicht, kan de ZV-1F mogelijk helpen met Product Showcase om de focus snel naar een specifiek object te verleggen.

De nieuwe variant uit de ZV-serie ondersteunt ook opschroefbare instelbare ND filters, evenals dezelfde ingebouwde microfoon (met de mogelijkheid van een externe microfoon dankzij een schoen en een 3,5 mm aansluiting), compleet met het mini-windscherm van de vorige generaties

Wat dat betreft heeft hij hetzelfde Vari-Angle LCD-touchscreen als de ZV-1dit toestel ondersteunt echter Shot Mark, een nieuwe functie waarmee de gebruiker zeer korte clips kan selecteren, zelfs van 15 seconden, om ze onmiddellijk over te brengen naar een smartphone of zelfs een sociale mediasite.

Het nieuwe compacte toestel ondersteunt nog steeds Wi-Fi en NFC en SD-kaart, USB type-C (ook voor opladen) en (helaas mini) HDMI uitgangen. Het is ook compatibel met draadloze statiefhandgrepen zoals de eersteklas GP-VPT2BT en kan op afstand worden gebruikt via de nieuwe Imaging Edge Mobile Plus mobiele app van de OEM.

Daarom kan de ZV-1F inderdaad Sony's beste schot zijn om een alles-in-een vlogging (of streaming) machine die meer een professionele glans aan de inhoud kan geven dan de gemiddelde smartphone. Het zal beschikbaar zijn in wit en klassiek Sony zwart vanaf eind oktober 2022 in Noord-Amerika, en zal naar verwachting ~US$500/CA$650 op dat moment

Ondertussen accumuleert de ZV-1 al kortingen op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Sony ZV-1F lanceert als nieuwe spiegelloze compactcamera voor vloggerscreator
Deirdre O'Donnell, 2022-10-15 (Update: 2022-10-15)