Notebookcheck Logo

Sketchy Sony Xperia 1 V gerucht biedt opluchting en bezorgdheid met betrekking tot de toekomst van twee van de meest gewaardeerde functies van de Xperia lijn

De Sony Xperia 1 V zou volgens sommige geruchten in mei 2023 op de markt kunnen komen. (Beeldbron: @OnLeaks/Sony - bewerkt)
De Sony Xperia 1 V zou volgens sommige geruchten in mei 2023 op de markt kunnen komen. (Beeldbron: @OnLeaks/Sony - bewerkt)
Een nieuw Sony Xperia 1 V lek heeft enkele details opgeleverd met betrekking tot twee van de meest populaire verkooppunten van de Xperia-lijn: de hoofdtelefoonaansluiting en het microSD-kaartslot. Samen met het kenmerkende ontwerp van de Xperia 1 V, de ongetwijfeld indrukwekkende camerasoftware en het waarschijnlijk hypermoderne beeldscherm, zou de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting en een microSD-kaartslot essentieel zijn voor fans.

Een ander gerucht over de Sony Xperia 1 V is gedeeld door SumahoDigestmet als oorspronkelijke bron een commentator op Weibo. Het is onduidelijk of dit mening of lek is, maar de formulering van het bericht suggereert dat de schrijver enige echte kennis heeft van Sony's plannen met de Xperia-reeks. Toch is het zeker een schetsmatig gerucht, dus Xperia fans moeten nog niet gaan juichen of huilen, want de informatie lijkt zowel goed als slecht nieuws te bevatten.

Het vertaalde bericht begint met de bevestigende opmerking dat "de hoofdtelefoonaansluiting op het vlaggenschip Xperia nooit zal verdwijnen". Het verwijderen van de geliefde poort zou een riskante zet zijn voor Sony, want het is een van de redenen waarom sommige mensen trouw blijven aan de dure Xperia 1-lijn. De hoofdtelefoonaansluiting is ook zichtbaar in recent gelekte Sony Xperia 1 V rendersdus deze felbegeerde functie blijft in ieder geval behouden. Hetzelfde lijkt echter niet gezegd te kunnen worden van het microSD kaartslot.

Volgens het lek is het "microSD-kaartslot waarschijnlijk uitgeschakeld in de toekomst", hoewel het onduidelijk is of dit zal gelden voor de komende Xperia 1 V of voor een 2024/2025 Mark 1 Xperia telefoon. Zoals de bron van het artikel aangeeft, tonen de gelekte renders het simkaartslot, maar dit bevestigt niet de aanwezigheid van gecombineerde microSD-functionaliteit. Veel Android smartphones bieden uitbreidbare opslag ondersteuning, maar als Sony dit voor de Xperia reeks schrapt, zal dit worden gezien als een verdere klap voor de leden van de trouwe fanbase.

Koop de Sony Xperia 1 III op Amazon

Verondersteld Xperia-lek. (Beeldbron via SumahoDigest)
Verondersteld Xperia-lek
Automatische vertaling. (Via Yandex)
Automatische vertaling

Bron(nen)

SumahoDigest (in het Japans)

Teaser afbeelding (bewerkt): Sony & @OnLeaks

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Sketchy Sony Xperia 1 V gerucht biedt opluchting en bezorgdheid met betrekking tot de toekomst van twee van de meest gewaardeerde functies van de Xperia lijn
Daniel R Deakin, 2023-03-18 (Update: 2023-03-18)