Notebookcheck Logo

Dure Nintendo Switch 2 dev kit oplossing aangeboden door YouTuber als Nintendo executive laat waarnemers door extrapolatie hoepels springen voor next-gen Switch aanwijzingen

Een alternatieve "Nintendo Switch 2 dev kit" met 32 GB 256-bit LPDDR5 RAM en 2048 Nvidia CUDA cores. (Beeldbron: Nvidia/Nintendo - bewerkt)
Een alternatieve "Nintendo Switch 2 dev kit" met 32 GB 256-bit LPDDR5 RAM en 2048 Nvidia CUDA cores. (Beeldbron: Nvidia/Nintendo - bewerkt)
Een YouTuber heeft een interessante oplossing bedacht voor een potentiële Nintendo Switch 2 dev kit oplossing, maar het zal waarschijnlijk te duur zijn voor iedereen die zin heeft om next-gen Mario Kart in elkaar te knutselen. Daarnaast heeft een Nintendo executive gesproken over de toekomst van het bedrijf, waarbij veel sites Switch 2 aanwijzingen uit de context van het interview hebben gehaald.

Fans wachten nog steeds gespannen op nieuws van Nintendo over een next-gen Switch-console, met lekken en geruchten over de Switch 2/Switch Pro/Super Nintendo Switch al jaren. Nu de verwachtingen koortsachtige proporties hebben bereikt, heeft een YouTuber besloten hun oplossing voor een Nintendo Switch 2 dev kit aan te bieden: Gebruik een Nvidia Jetson AGX Orin development kit. Helaas, deze indrukwekkende stukken hardware kosten ongeveer US $ 2.000, afhankelijk van waar je winkel, en hun potentieel gebruik als een alternatieve Switch 2 dev kit is gebaseerd op nogal wat gissingen en geruchten.

Het is al lang geloofd dat een Nvidia Tegra SoC zijn weg zou vinden in een next-gen Switch, met bekende leaker kopite7kimi verklaren terug in 2021 dat een aangepaste T239 zou worden gebruikt in de opvolger van de Switch. Meer informatie over een 8-core T239 werd opgediend in 2022en er is zelfs een verwijzing naar in Nvidia's eigen documentatie: "De naam van elk bestand bevat doorgaans de naam van de processor (t194, t234 of t239)". Deze onderdelen zijn gekoppeld aan Nvidia's Orin architectuur, waardoor een Jetson AGX Orin ontwikkelingskit aantoonbaar de rol van een Switch 2 dev kit zou kunnen spelen. Maar wie "Nintendo" ziet in de module namen zoals "Jetson Orin NX 16 GB" moeten zich ervan bewust zijn dat NX hier staat voor "Nano Xavier" en niets te maken heeft met het oorspronkelijke Switch-prototype, de Nintendo NX.

Terwijl degenen met ongeveer US$2.000 een Switch 2 dev kit kunnen kopen om te proberen Link's nieuwste avontuur te maken, zal de meerderheid van de fans moeten wachten op informatie via de media, leakers en de eigen leidinggevenden van het bedrijf. In dit geval gaf de prachtig genaamde Nintendo America president, Doug Bowser, een uitgebreid interview aan de AP waardoor vele sites schijnbare next-gen Switch aanwijzingen oppikten, die nog overtuigender leken toen ze gemakshalve uit hun context werden gehaald. Er zijn uitroepen gedaan over een bevestiging van het next-gen platform, waarbij Nintendo erop uit is om fans te "verrassen en verrukken" met de mogelijkheden van de potentiële Switch 2 console.

Terug in de context geplaatst zijn de resultaten echter veel prozaïscher en weinig verrassend zakelijk. Bowser zei dat "we onbekend terrein betreden met het platform", onmiddellijk nadat hij had gesproken over de verkoop van Nintendo Switch en de aankomende "sterke line-up" van games. Toen hij "surprise and delight" zei, bood hij marketingpraat over het doel van de firma als geheel, "een van de dingen waar we altijd naar kijken is hoe we kunnen verrassen en verrukken". Het enige wat hij te melden heeft over een nieuwe Switch is dat er, "niets aan te kondigen is over een toekomstige console of apparaat". Fans zullen gewoon genoegen moeten nemen met het ophalen van de gebruikelijke Switch 2 kruimels van leakers en tipgevers, terwijl Nintendo's officials de lippen gesloten houden over wat er komen gaat.

Koop een Nintendo Switch Mario-bundel bij Amazon

Bron(nen)

Doctre81 & Nvidia (1/2/3) & @kopite7kimi & @GameSpot & AP

Teaser afbeelding (bewerkt): Mario Kart Tour & Nvidia

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Dure Nintendo Switch 2 dev kit oplossing aangeboden door YouTuber als Nintendo executive laat waarnemers door extrapolatie hoepels springen voor next-gen Switch aanwijzingen
Daniel R Deakin, 2023-03-18 (Update: 2023-03-18)