Notebookcheck

Seagate Backup Plus Hub 8 TB hands-on: Een USB 3.0 Hub en een 5400 RPM Barracuda gecombineerd met fatsoenlijke resultaten

Seagate Backup Plus Hub 8 TB externe harde schijf met USB-hub (Bron: Eigen)
Seagate Backup Plus Hub 8 TB externe harde schijf met USB-hub (Bron: Eigen)
Wie een USB 3.0 hub met slechts twee poorten en een grote harde schijf nodig heeft, kan uit de voeten met de Seagate Backup Plus Hub, die meestal goedkoper is dan de som van zijn onderdelen. In mijn geval wordt de Backup Plus Hub geleverd met een Barracuda harde schijf erin (8 TB, 5400 RPM, 256 MB buffer), maar voor ~15% minder dan de schijf alleen.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...

Hoewel SSD's de afgelopen jaren steeds betaalbaarder zijn geworden, weigert de ouderwetse mechanische harde schijf te sterven, althans als het gaat om handige externe opslagoplossingen die meestal worden gebruikt voor back-ups. Het meest interessante aan deze technologie is dat, althans in sommige gevallen, externe harde schijven soms goedkoper zijn dan de schijven die erin zitten. Helaas blijkt soms dat wat een uitstekende deal lijkt te zijn, extra zorg vereist bij dagelijks gebruik en/of hardware modding die de garantie ongeldig maakt.

Vandaag bekijken we de Seagate Backup Plus Hub die ik vorige week kocht voor een uitstekende prijs van meer dan 20% minder dan de Barracuda schijf in de behuizing. Afhankelijk van de grootte kan de Backup Plus Hub ook worden geleverd met een IronWolf Pro of een Barracuda Pro, maar mijn 8 TB eenheid werd geleverd met een 5400 RPM non-Pro Barracuda binnenin.

Verpakking & Uiterlijk

De Seagate Backup Plus Hub is goed beschermd en de doos ziet er niet bijzonder uit. Hoewel de doos informatie bevat over de compatibiliteit van de schijf met zowel Windows als Mac, evenals een sticker die de koper informeert over het 4-maanden Adobe Creative Cloud Photography Plan dat gratis bij de schijf wordt geleverd (ik denk dat de oude 200 GB OneDrive voor een jaar deal beter was voor het grote publiek), wordt er met geen woord gerept over de schijf die erin wordt geleverd. In mijn geval was het de 5400 RPM Barracuda met 256 MB cachegeheugen, maar de 10 TB Backup Plus Hub zou moeten worden geleverd met een 7200 RPM Barracuda Pro of een IronWolf Pro, zoals ik al eerder zei.

Deze externe schijf is gemaakt van glanzend zwart plastic en ziet er best goed uit, maar kan niet als "draagbaar" worden bestempeld zonder de omvang en het gewicht ervan door de vingers te zien. Het ontwerp zou voorzien zijn van ventilatiegaten aan de zijkanten en achterkant, maar zelfs als u ventilatoren op de schijf plaatst, zullen ze niet veel doen om hem goed te koelen (zie de video die na het artikel is ingesloten om te begrijpen waarom). De meegeleverde voedingsadapter levert tot 36 W, wat genoeg zou moeten zijn om de schijf en twee USB-apparaten (ik heb niet geprobeerd om twee bus-aangedreven externe harde schijven aan te sluiten en ik raad het niemand aan, hoewel het waarschijnlijk wel zal werken) die zijn aangesloten op de USB 3.0-poorten aan de voorkant, van stroom te voorzien.

 

Prestaties en probleemoplossing

Nadat de schijf op een Windows-computer is aangesloten, zou alles op het eerste gezicht goed moeten werken. Wie echter op de overdrachtsnelheden let of benchmarks uitvoert, zal waarschijnlijk de lage schrijfsnelheden opmerken die niets te maken hebben met de USB 3.0 drivers of de lage rotatiesnelheid van de schijf. Na een paar minuten onderzoek naar het probleem, kwam ik erachter dat de oorzaak van de slechte prestaties die ik ondervond toen ik de schijf op mijn computer aansloot, het feit was dat de schrijfcachefunctie standaard was uitgeschakeld. Nadat ik deze functie had ingeschakeld, werkte alles prima, zoals u kunt zien in de afbeeldingen met de benchmarkresultaten.

Geplande veroudering of niet, ik moet melden dat deze schijf zonder enige twijfel een koelingsprobleem heeft. Als hij (bijna) stationair draait, wordt hij al behoorlijk heet met 42-43 graden Celsius (de kamertemperatuur is 21 en er zijn geen warmtebronnen in de buurt). Helaas loopt de temperatuur op tot 49 bij intensief schrijven/lezen).

Voordat ik verder ga, moet ik ook zeggen dat de Barracuda schijf in mijn 8 TB Seagate Backup Plus Hub behoorlijk lawaaierig is. Niet zo luidruchtig als mijn 4 TB Enterprise Toshiba schijf, maar het komt aardig in de buurt. Ik stoor me er niet aan, maar sommige gebruikers kunnen het geluid van deze schijf behoorlijk irritant vinden.

Laatste gedachten

Hoewel ik niet kan aanraden de Seagate Backup Plus Hub te kopen voor dagelijks gebruik met intensieve lees/schrijf-bewerkingen zonder hem uit elkaar te halen en het verwarmingsprobleem op te lossen zoals in de video hieronder, moet ik benadrukken dat dit opslagaccessoire over het algemeen een geweldige deal is. Als u een standalone harde schijf wilt, koop dan deze voor een betere prijs, haal hem uit elkaar en haal de schijf eruit (u krijgt er natuurlijk geen enkele garantie voor). Voor connect/backup your files/disconnect scenario's is de Seagate Backup Plus Hub ook een uitstekende oplossing as-is.

Als je vragen hebt over de hoeken die ik misschien gemist heb, voel je vrij om de commentaren sectie te raken en ik zal mijn best doen om te beantwoorden.

Bron(nen)

Eigen

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Seagate Backup Plus Hub 8 TB hands-on: Een USB 3.0 Hub en een 5400 RPM Barracuda gecombineerd met fatsoenlijke resultaten
Codrut Nistor, 2021-02-15 (Update: 2021-02-15)
Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - News Editor