Notebookcheck Logo

Samsung ontwikkelt naar verluidt hoogwaardig FC-BGA-substraat voor Apple M2-silicium; bedrijf investeert miljarden in Korea en Vietnam en anticipeert op bevoorradingstekort in 2027

Apple M2 SoC-productie krijgt steuntje in de rug van Samsung Electro-Mechanics. (Beeldbron: Apple)
Apple M2 SoC-productie krijgt steuntje in de rug van Samsung Electro-Mechanics. (Beeldbron: Apple)
Apple lijkt op schema te liggen om M2 silicium beschikbaar te maken voor de Mac line-up van dit jaar. Volgens bronnen in de industrie heeft Apple opnieuw een beroep gedaan op Samsung Electro-Mechanics voor de levering van FC-BGA-substraten. Samsung investeert naar verluidt veel in de kritische FC-BGA business, aangezien er slechts een handvol spelers in deze niche zijn.

Apple is gepland om dit jaar verschillende M2-aangedreven apparaten dit jaar. De M2 SoC zou een upgrade zijn van de M1 serie van SoC's, en we hebben al enkele vroege prognoses die de aankomende SoC vergelijken met een Core i9-12900HK en een RTX 3070. Blijkbaar ligt Apple op schema om voldoende beschikbaarheid van M2 silicium te verzekeren dankzij de hulp van Samsung.

Naar verluidt ontwikkelt Samsung de flip-chip ball grid array (FC-BGA) verpakking voor Apple's aankomende M2 serie SoC's. De FC-BGA is een gedrukte schakeling die de chip verbindt met het hoofdsubstraat. De FC-BGA wordt ontwikkeld door Samsung's Electro-Mechanics divisie die ook FC-BGA's leverde voor de M1-serie.

ET News meldt dat Samsung opnieuw de FC-BGA-aansluitingen voor de M2 levert. Naar verluidt is Apple onmiddellijk na het uitbrengen van op M1 gebaseerde Macs begonnen met de ontwikkeling van de M2 SoC. Het bedrijf was onder de indruk van Samsung's inspanningen met de M1 en heeft besloten om voor de M2 met dezelfde FC-BGA-leverancier door te gaan.

FC-BGA is een zeer complexe technologie en slechts enkele bedrijven naast Samsung, zoals het Japanse Ibiden en het Taiwanese Unimicron, zijn in staat om op betrouwbare wijze FC-BGA te leveren aan Apple. Samsung Electro-Mechanics heeft veel geïnvesteerd om een geduchte speler in de FC-BGA niche te worden

Samsung heeft 241 miljoen USD (300 miljard KRW) geïnvesteerd in een Zuid-Koreaanse FC-BGA-fabriek en meer dan 1 miljard USD (1,3 biljoen KRW) in een FC-BGA-productiefaciliteit in Vietnam. De onderneming verwacht een aanbodtekort tegen 2027 en probeert dus zoveel mogelijk klanten aan zich te binden.

LG Innotek is ook in de FC-BGA-sector gestapt, maar is blijkbaar niet van plan substraten te leveren aan de M2-reeks.

Koop de 2021 Apple MacBook Pro 14-inch met M1 Pro SoC op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 04 > Samsung ontwikkelt naar verluidt hoogwaardig FC-BGA-substraat voor Apple M2-silicium; bedrijf investeert miljarden in Korea en Vietnam en anticipeert op bevoorradingstekort in 2027
Vaidyanathan Subramaniam, 2022-04-25 (Update: 2022-04-25)