Notebookcheck Logo

Ruime Kia EV9 elektrische SUV biedt middenstoelen tegenover de laatste rij en wordt gedetailleerd voor lancering in de VS

De 2024 EV9 komt later dit jaar op de markt (afbeelding: Kia)
De 2024 EV9 komt later dit jaar op de markt (afbeelding: Kia)
Kia komt later dit jaar in de VS met de eerste grote elektrische SUV voor de massamarkt met drie zitrijen en de EV9 is zojuist verder gedetailleerd. De prijs voor de versie met groot bereik zal rond de 60.000 dollar liggen, terwijl de middelste rij stoelen 180 graden kan draaien om naar de laatste rij te kijken.

De Kia EV9 zal de eerste tastbare keuze zijn voor een betaalbare grote elektrische SUV met drie rijen zitplaatsen wanneer hij later dit jaar in de VS wordt uitgebracht. Kia heeft zojuist de productieversie van zijn EV9 familie-SUV gedetailleerd en hij is een stuk tammer dan het gekke concept dat in 2021 op de Los Angeles Auto Show werd onthuld.

De toning down van de designtaal heeft vooral te maken met de lichten en het exterieur, hoewel, terwijl het interieur heeft zijn schone en ruime looks behouden, terwijl de briljante middelste rij twist is overgenomen uit het concept. Bij de KIA EV9 kunnen de twee achterste rijen stoelen naar elkaar gericht worden zoals in een limousine met een simpele draai van 180 graden van de middelste rij.

Aan de buitenkant zien de koplampen er nu meer orthodox uit, hoewel de verticale dagrijlichtstrip uit het concept intact is gebleven. Volgens Karim Habib, Kia's Global Design chef:

Het gaat om de juxtapositie van [een] door de mens gemaakte structuur in de natuur en hoe dat contrast eigenlijk heel mooi kan zijn of zelfs in de natuur zelf. Als voorbeeld zie je dat we deze zeer hoge, zeer boxy, driehoekige spatborden hebben. Maar tegelijkertijd hebben we een zeer slanke carrosserie met een zeer laag zwaartepunt. Een laag zwaartepunt voor een SUV is een beetje ongewoon. We hadden ook een vrij lage gordellijn, dus veel glas.

Voor het interieur liet Kia het bijna elliptische stuurwiel en de glanzend zwarte elementen achterwege ten gunste van meer orthodoxe vormen en tinten. Ook de afstand tussen het stuurwiel en de voorruit is verkort door een minimalistischer dashboard.

We wilden iets creëren dat van buiten nog steeds een SUV is. Maar door de vlakke vloer, door de hoeveelheid ruimte die je hier hebt - je weet wel, iets meer rechtop - maximaliseer je echt de binnenruimte.

Zozeer zelfs, dat er plaats is overgebleven om de eerder genoemde middelste rij om te draaien naar de laatste rij stoelen in de EV9 SUV voor extra plezier en gemakkelijkere communicatie op langere reizen. Nou ja, niet zo veel langer, want het is nog steeds een grote en zware elektrische SUV die naar verluidt maximaal 290 mijl EPA bereik heeft voor de RWD versie met de grotere batterij.

Deze Kia EV9-uitvoering zou ongeveer 61.000 dollar moeten kosten en zal een trekvermogen van 2.000 pond hebben wanneer de eerste elektrische SUV met drie zitrijen in de VS in de tweede helft van het jaar op de markt komt.

De EV9 met de kleinere batterij van het e-GMP 800V-platform zal echter slechts een actieradius van 220 mijl bieden. Dit plaatst de uiteindelijke prijs van 56.000 dollar in perspectief, vooral als Kia de EV9 in Noord-Amerika gaat assembleren en volgend jaar in aanmerking komt voor subsidies, want het prijsverschil lijkt het verschil in actieradius niet waard.

Koop de Huray dakdragers voor 2019-2023 Kia Telluride op Amazon

Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9 stoelen op de middelste rij draaien 180 graden naar de laatste rij
Kia EV9 stoelen op de middelste rij draaien 180 graden naar de laatste rij
Kia EV9 interieur
Kia EV9 interieur

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Ruime Kia EV9 elektrische SUV biedt middenstoelen tegenover de laatste rij en wordt gedetailleerd voor lancering in de VS
Daniel Zlatev, 2023-03-16 (Update: 2023-03-16)