Notebookcheck Logo

Realme GT 6 krijgt goedkeuring voor gebruik in de VS, Europa en India in aanloop naar lancering

De GT5 Pro. (Bron: Realme)
De GT5 Pro. (Bron: Realme)
De GT 6 5G wordt nu getipt als de allereerste Realme-smartphone die debuteert met de nieuwe Snapdragon 8s Gen 3-processor. Er wordt nu ook aangenomen dat het toestel zal worden gelanceerd met eersteklas specificaties zoals Android 14 out of the box en een batterij met een capaciteit van meer dan 5000 mAh. Het toestel is naar verluidt gecertificeerd door groepen zoals de FCC, wat erop wijst dat het zelfs de wereldwijde lancering zou kunnen krijgen die zijn voorganger verloochent.

Realme's volgende vlaggenschip-serie smartphone is nu onderweg, volgens de laatste lekken. Het toestel zou een directe opvolger zijn van de GT5 door Indonesia Telecom, in een tip waarin ook het modelnummer RMX3851 wordt genoemd.

Er zijn nog geen geruchten over hoe de "GT 6" er tot nu toe uitziet, hoewel hij momenteel wordt afgeschilderd als een iteratief bijgewerkte GT5 Pro met de Snapdragon 8s Gen 3 in plaats van de 8 Gen 3. Een nieuwe Geekbench listing zou meer gewicht aan dat idee kunnen geven, waarbij de RMX3851 wordt beoordeeld als een apparaat met een variant van Qualcomm's ananas platform met kloksnelheden die zijn afgetopt op 3.01GHz en 16GB RAM.

Hetzelfde modelnummer is opgedoken in nieuwe aanvragen door de FCC, BIS...en Eurofinswaarvan de laatste hint naar de lancering van een GT 6 met "EU Group Differences".

Sommige van deze vermeldingen lijken specs zoals 5G te bevestigen, Wi-Fi 6 en NFC - en koppelen de GT 6 ook aan een batterij met een totale nominale capaciteit van 5.500 mAh (of 2x de 2.750mAh-waarde die door de FCC wordt genoemd) - zelfs meer dan die van de GT5 Pro, als dat klopt.

De Realme UI 5.0-aangedreven GT 6 zou ook vergezeld worden door varianten zoals de Neo6 SE met een baanbrekende helderheid op het display bij de lancering - het zal interessant zijn om te zien of zijn vlaggenschip tegenhanger dat ook krijgt.

Een Realme 12 5G op Amazon.in

De GT 6 wordt bij naam genoemd...
De GT 6 wordt bij naam genoemd...
...en modelnummer...
...en modelnummer...
...net als de meeste specificaties. (Bron: Indonesia Telecom, BIS, FCC, Eurofins, Geekbench via MySmartPrice)
...net als de meeste specificaties. (Bron: Indonesia Telecom, BIS, FCC, Eurofins, Geekbench via MySmartPrice)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Realme GT 6 krijgt goedkeuring voor gebruik in de VS, Europa en India in aanloop naar lancering
Deirdre O'Donnell, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)