Notebookcheck Logo

Rabbit R1 draait bijna direct op Android, met geïntegreerde functies die naadloos werken

Konijn R1 kan probleemloos Android draaien met bijna alle functies die werken zoals het hoort (Afbeeldingsbron: HowToMen op YouTube)
Konijn R1 kan probleemloos Android draaien met bijna alle functies die werken zoals het hoort (Afbeeldingsbron: HowToMen op YouTube)
HowToMen op YouTube heeft Rabbit R1 laten zien, de AI-aangedreven gadget, die bijna direct op Android 13 draait. De geïntegreerde functies werken ook naadloos op deze mod. Bovendien is de AI-assistent Google Gemini aanwezig, die nuttiger is dan die in Rabbit OS.

De Rabbit R1 was een van de gehypete AI-aangedreven gadgets voordat hij werd gelanceerd. Maar de hype nam al snel af nadat het bedrijf er niet in slaagde om aan de verwachtingen te voldoen. Dat kwam vooral omdat het apparaat niet zo nuttig was als velen dachten dat het zou zijn, en de meeste dingen die het doet ook met smartphones gedaan kunnen worden.

Nu we het er toch over hebben, de AI-gestuurde gadget is niet veel anders dan een smartphone. Zoals HowToMen op YouTube laat zien, kan de Rabbit R1 probleemloos Android 13 draaien. De YouTuber merkt op dat het installatieproces vrij eenvoudig is, wat eigenlijk wel te verwachten was, aangezien dit het originele besturingssysteem van het apparaat is, Rabbit OSgebaseerd is op het Android Open Source Project (AOSP).

Wat nog interessanter is, is dat de speciale hardwareknoppen van de Rabbit R1 naadloos functioneren. Het scrollwiel kan bijvoorbeeld werken als een volumeknop, terwijl een druk op de aan/uit-knop terwijl het scrollwiel naar beneden rolt een screenshot maakt.

Alle andere hardware in het zogenaamde AI-toestel werkt ook. Dat geldt ook voor de camera, die u met de Android ROM zelfs naar beneden kunt richten voor meer privacy, de microfoon en de SIM-kaart. Opmerkelijk is dat HowToMen het bellen niet aan de praat kreeg op deze gemodificeerde Rabbit R1. Maar @MarcelD505 liet wel zien dat belfuncties werken met LineageOS geïnstalleerd.

In principe heeft deze Android mod de Rabbit R1 functioneler gemaakt dan hij was. Met Google Gemini kunt u zelfs een betere AI-assistent krijgen dan die in het Rabbit OS. Als u het op uw R1 wilt proberen, kunt u de handleiding R1 Escape! volgen die u op GitHub kunt vinden.

Koop een Google Pixel 8 bij Amazon

Bron(nen)

HowToMen op YouTube (video hierboven ingesloten)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Rabbit R1 draait bijna direct op Android, met geïntegreerde functies die naadloos werken
Abid Ahsan Shanto, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)