Notebookcheck Logo

Porsche Taycan Turbo S outperforms the lightning-quick Tesla Model S Plaid on a highly demanding race track in Germany

De Porsche Taycan Turbo S overtrof de Tesla Model S Plaid door een nieuw rondetijdrecord te vestigen op de Nordschleife (Afbeelding: Porsche)
De Porsche Taycan Turbo S overtrof de Tesla Model S Plaid door een nieuw rondetijdrecord te vestigen op de Nordschleife (Afbeelding: Porsche)
Dankzij een nieuw exclusief Duits prestatiepakket is de Porsche Taycan Turbo S erin geslaagd om de rondetijd van de Tesla Model S Plaid op de beruchte Nürburgring-Nordschleife met een respectabele marge van twee seconden te verslaan.

Veel autoconstructeurs van over de hele wereld hebben de beruchte Nürburgring-Nordschleife in de Duitse Eifel gebruikt als een benchmark die de indrukwekkende prestaties van hun nieuwste sportwagens kan demonstreren. Nu de hele industrie haar aandacht snel verlegt naar de ontwikkeling van elektrische auto's op batterijen, kan de ongelooflijk snelle Tesla Model S Plaid en voormalige EV-koning van het legendarische racecircuit, nu verslagen door de aspirant Porsche Taycan, die al bewonderenswaardig presteerde in een recente 160-mphtestrit op de Duitse autobahn.

Volgens een officieel persbericht gepubliceerd door de automaker uit Stuttgart, is de Porsche Taycan Turbo S er onlangs in geslaagd om de rondetijd van de eerder genoemde Tesla Model S Plaid met slechts twee seconden te verslaan, wat een vrij kleine marge is gezien de enorme lengte van dit circuit. Deze specifieke Porsche Taycan Turbo S was uitgerust met een nieuw, exclusief voor Duitsland ontwikkeld prestatiepakket en grippy Pirelli P Zero Corsa-banden, die de luxueuze EV naar een rondetijd van slechts zeven minuten en 33,3 seconden op de 12,9 mijl lange Nürburgring-Nordschleife stuwden. Dit is een nieuw record voor een gewone elektrische productieauto, alleen de in beperkte oplage geproduceerde Nio EP9 was nog sneller volgens een artikel op van InsideEVs.

Dit opmerkelijke resultaat is vooral indrukwekkend omdat de Porsche Taycan Turbo S een prestatienadeel heeft ten opzichte van de Tesla Model S Plaid, althans op papier. Met een piekvermogen van 625 metrische pk's heeft de Duitse sportwagen ongeveer 400 pk minder dan Tesla's Model S vlaggenschip. Het continu beschikbare vermogen kan echter belangrijker zijn bij races op een lang circuit als de Nordschleife, wat betekent dat de elektrische Porsche Taycan Turbo S een eerbetoon is aan de lange aanwezigheid van het bedrijf in tal van autosportreeksen over de hele wereld. Wie deze recordrit van Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern wil meemaken, kan een bijbehorende boordvideo vinden in het eerder genoemde persbericht.

Koop de Tesla Motors 24' kabelmuurconnector op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Porsche Taycan Turbo S onttroont de Tesla Model S Plaid op een legendarisch racecircuit in Duitsland
Enrico Frahn, 2022-08-11 (Update: 2022-08-11)