Notebookcheck Logo

OnePlus Keyboard lek hints naar traditionalistische ontwerp en mysterie grote rode knop

Is dit het eerste-gen OnePlus-toetsenbord? (Bron: 91Mobiles)
Is dit het eerste-gen OnePlus-toetsenbord? (Bron: 91Mobiles)
Ondanks dat OnePlus vooral bekend staat om smartphones, heeft het bevestigd dat het in 2023 in de mechanische toetsenbord game wil stappen. Een nieuw lek beweert voor het eerst een in-the-wild kiekje van dit accessoire te plaatsen, waarbij het naar verluidt nostalgisch getinte materiaal en ontwerp wordt onthuld. Dan weer, de OEM's eigen teaser schildert een ander beeld.

OnePlus heeft zijn nieuwe "Featuring"project gewijd aan nieuwe producten die nogal afwijken van zijn gebruikelijke mobiele apparaten aanbod, te beginnen met een nieuw pc-compatibel toetsenbord. De blog 91Mobiles beweert de hand te hebben gelegd op een afbeelding van dit eerste-gen accessoire - nou ja, de rechterbovenhoek ervan, dat wil zeggen.

De foto geeft de indruk te gaan voor een duidelijk old-school look met zijn inaugurele toetsenbord, vooral in het traditionalistische ontwerp en de standaard-issue kleur van de behuizing. Sommige toetsen (zoals de functierij) delen deze kleur, terwijl andere, zoals de gele Enter-toets, meer opvallen.

Maar volgens 91Mobiles zal niemand hen of het eventueel aangepaste lettertype een tweede blik gunnen, dankzij de gladde, glanzende rode cilinder in de hoek boven de Delete-toets. Ondanks de levendige, klassieke OnePlus kleur van deze potentiële volumeregelaar of tuner, zou het meer textuur of karakter kunnen hebben voor sommige potentiële kopers.

Dan weer, de maker van het toetsenbord zelf zou wat reacties kunnen hebben op dit nieuwe lek. OnePlus' eigen nieuwe video teaser voor zijn toetsenbord lijkt de "ultra-nauwkeurige CNC"-bewerkt aluminium voor de constructie veel duidelijker te maken.

Terwijl een tweekleurig grijs schema voor de toetsen wordt getoond, geel is niet op het menu hier - in feite, het lijkt erop dat de Enter en Esc toetsen kunnen dienen als rode accenten in plaats daarvan. Er is een mogelijke volumeknop op dezelfde plaats als in het 91Mobiles lek - het is echter een andere vorm en gemaakt van helder materiaal.

OnePlus heeft ook wat zou kunnen zijn enkele laatste hardware tweaks voor zijn aanstaande product: er zijn 2 rear-facing toggles getoond naast de USB type-C poort.

Een lijkt nogal op een Alert Slider, hoewel deze duidelijk schakelt tussen bedrade en draadloze modi, en bevindt zich naast een van een veel ander ontwerp voor "Win/Mac" (hoewel Linux ondersteuning ook al eerder werd genoemd)

Daarom is ofwel de nieuwe tip van de blog onjuist - of OnePlus is van plan om veel aangepaste keycap opties op zijn eerste ooit mechanisch toetsenbord. Tot op heden beweert de OEM dat het product zich in een "strenge testfase" van ontwikkeling bevindt en op schema blijft voor een februari 2023 lancering.

Koop een SteelSeries Apex Pro Mini Draadloos mechanisch toetsenbord op Amazon

Een nieuw lek suggereert dat het OnePlus-toetsenbord er zo uit zal zien...(Bron: 91Mobiles)
Een nieuw lek suggereert dat het OnePlus-toetsenbord er zo uit zal zien...(Bron: 91Mobiles)
...hoewel het merk zelf anders aangeeft. (Bron: OnePlus)
...hoewel het merk zelf anders aangeeft. (Bron: OnePlus)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > OnePlus Keyboard lek hints naar traditionalistische ontwerp en mysterie grote rode knop
Deirdre O'Donnell, 2023-01-24 (Update: 2023-01-24)