Notebookcheck Logo

Nvidia's market cap groeit zo snel, en ademt nu al in de nek van Amazon en Alphabet dankzij de toenemende AI-vraag

Nvidia alleen omhoog (Afbeelding Bron: SDXL)
Nvidia alleen omhoog (Afbeelding Bron: SDXL)
Team Green lijkt meedogenloos, met meer dan 300% winst op jaarbasis en dreigt nu de market cap van Amazon en Alphabet in te halen. Apple en Microsoft zijn misschien nog een tijdje veilig, maar met de steeds toenemende vraag naar AI-accelerators zou de situatie wel eens sneller kunnen veranderen dan verwacht.

Sinds het begin van 2024 is de market cap van Nvidia met bijna 50% gestegen, van iets minder dan $1,2 biljoen naar nu $1,72 biljoen. Jaar na jaar is Team Green met meer dan 300% gestegen dankzij de grote vraag naar AI-versnellers, en het bedrijf is al dicht bij het inhalen van de 4 grootste bedrijven in de V.S. Ter referentie, Amazon staat momenteel op $1,76 biljoen, terwijl Alphabet (Google) niet ver voor ligt op iets meer dan $1,8 biljoen. Met de snelle opkomst en de steeds toenemende vraag naar AI-hardwarezou het niet al te verrassend zijn om te zien dat Nvidia binnenkort de "eindbaas"-competitie bereikt waar Apple $2,91 biljoen bedraagt en Microsoft oppermachtig is met $3,08 biljoen.

Bloomberg meldt dat Nvidia alleen al in de afgelopen twee maanden het volgende heeft toegevoegd Teslazijn hele marktkapitalisatie heeft toegevoegd. Er zijn echter zorgen dat dergelijke winsten misschien niet duurzaam zijn, en beleggers kijken reikhalzend uit naar de prognoses van Nvidia die deze maand tijdens het laatste winstcongres moeten worden bekendgemaakt. Nvidia blijft bovenaan de Nasdaq 100 best presterende bedrijven staan, een positie die begin 2023 werd verdiend. Team Green is nu ook lid van de "Magnificent Seven", samen met Tesla, Metaamazon, Alphabet, Apple en Microsoft, en heeft het afgelopen jaar beter gepresteerd dan elk van hen.

Door de enorme vraag naar Nvidia AI-versnellers heeft het bedrijf in wezen een monopolie op de markt, maar Intel en AMDen andere kleinere bedrijvenproberen nu haalbare alternatieven aan te bieden om dit monopolie te doorbreken. Het kan nog wel een paar jaar duren voordat we echt gezonde concurrentie zien op de AI-hardwaremarkt, maar op dit moment lijkt Nvidia klaar om nog verder te stijgen.

 

Koop de MSI Gaming RTX 4080 Super 16G Expert GPU op Amazon

(Afbeelding Bron: Bloomberg)
(Afbeelding Bron: Bloomberg)
(Afbeelding Bron: Bloomberg)
(Afbeelding Bron: Bloomberg)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Nvidia's market cap groeit zo snel, en ademt nu al in de nek van Amazon en Alphabet dankzij de toenemende AI-vraag
Bogdan Solca, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)