Notebookcheck Logo

Nvidia bouwt een nieuwe eenheid om ChatGPT, Microsoft, Google en Meta te voorzien van aangepaste AI-chips

Nvidia H100 Tensor Core GPU's (Afbeeldingsbron: Nvidia Corp)
Nvidia H100 Tensor Core GPU's (Afbeeldingsbron: Nvidia Corp)
Nvidia, de toonaangevende wereldwijde ontwerper en leverancier van AI-chips, richt een nieuwe bedrijfseenheid op om zich te richten op het maken van aangepaste chips voor cloud computing-bedrijven en andere bedrijven. Het doel is om een deel van de snel groeiende industrie voor aangepaste AI-chips in handen te krijgen.

Nvidia heeft een nieuwe bedrijfseenheid opgericht die zich richt op het maken van aangepaste chips voor cloud computing-bedrijven en andere bedrijven, waaronder krachtige processors voor kunstmatige intelligentie (AI). Deze stap is genomen om zichzelf te beschermen tegen het toenemende aantal bedrijven dat Nvidia probeert te overtreffen en om een deel van de snelgroeiende industrie voor aangepaste AI-chips veilig te stellen.

Klanten van Nvidia, waaronder OpenAI, Microsoft, Alphabeten Meta Platforms, hebben zich gehaast om een beperkte hoeveelheid chips te bemachtigen om te kunnen concurreren in de zich snel ontwikkelende generatieve AI-markt. Met ongeveer 80% van de markt voor high-end AI-chips in handen, is de beurswaarde van Nvidia dit jaar met 40% gestegen tot $1,73 biljoen, na een meer dan drievoudige stijging in 2023.

Voor veel grote klanten dienen de H100- en A100-processoren als veelzijdige, universele AI-processor. IT-bedrijven maken nu echter interne chips op maat om aan specifieke eisen te voldoen. Dit kan helpen om het energieverbruik, de ontwerpkosten en de tijd te verminderen.

Nvidia probeert deze bedrijven nu te helpen bij het maken van unieke AI-chips die zijn doorgegeven aan concurrerende bedrijven zoals Marvell Technology en Broadcomvolgens anonieme bronnen die niet openbaar mochten praten.

De GIGABYTE G6 KF: 16" Gaming Laptop, uitgerust met een krachtige GeForce RTX 4060 grafische engine, is nu verkrijgbaar op Amazon met een prijsverlaging van 20% tot $881,99 en biedt een introductie tot de wereld van krachtige Nvidia CPU's.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Nvidia bouwt een nieuwe eenheid om ChatGPT, Microsoft, Google en Meta te voorzien van aangepaste AI-chips
Robert Gelo, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)