Notebookcheck Logo

Nubia Flip 5G: Wereldwijde lanceerdatum vastgesteld voor potentieel betaalbare opvouwbare smartphone

De Flip 5G. (Bron: Nubia)
De Flip 5G. (Bron: Nubia)
Fans van opvouwbare smartphones kunnen alleen maar hopen dat Nubia geen grap uithaalt: het merk heeft aangekondigd dat het nu van plan is om later in april 2024 een "Better Flip for All" op de internationale markt te brengen. Het toestel heeft een 120Hz verversingssnelheid voor het Samsung Galaxy Z Flip5-achtige hoofdscherm, maar heeft veel meer middenklasse internals voor een (hopelijk) redelijke startprijs.

Het staat bekend als de ZTE Libero Flip in Japan; maar Nubia heeft nu blijkbaar bevestigd dat het zal overschakelen naar de branding als de eenvoudige Flip 5G op markten zoals Europa.

Zoals de naam al doet vermoeden, zal Nubia's Flip 5G dezelfde basisvormfactor als de ~$900 Samsung Galaxy Z Flip5er wordt echter gedacht dat hij in hetzelfde prijssegment zal vallen als de ~$500 Motorola Razr 2023 dankzij zijn sub-vlaggenschip Snapdragon 7 Gen 1 SoC.

Aan de andere kant krijgt de gebruiker nog steeds een 6.9-inch hoofdscherm en een 4.310mAh batterij met relatief snel 33W opladen, en niet te vergeten een (bijna) kenmerkende ronde cover display/camera bult.

Als Nubia meer concurrentie wil brengen in de wereldwijde opvouwbare smartphone serieus wil nemen, heeft het een vreemde dag uitgekozen om de lancering aan te kondigen: 1 april, 2024. Ervan uitgaande dat de nieuwe teaser echt is, zal de Flip 5G over 8 dagen live gaan, op 9 april om 13:00 CET.

In de tussentijd, Nubia beweert dat er een kans is om de Flip 5G gratis te winnen in ruil voor een inschrijving op de mailinglijst online.

De Flip 5G is onderweg!...hopelijk. (Bron: Nubia)
De Flip 5G is onderweg!...hopelijk. (Bron: Nubia)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Nubia Flip 5G: Wereldwijde lanceerdatum vastgesteld voor potentieel betaalbare opvouwbare smartphone
Deirdre O'Donnell, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)