Notebookcheck Logo

Nintendo Switch verkoopt meer dan PlayStation 4 en wordt vierde bestverkochte console in Verenigde Staten

De Nintendo Switch is nu de 4e best verkochte console aller tijden. (Afbeeldingen via Nintendo en Amazon met bewerkingen)
De Nintendo Switch is nu de 4e best verkochte console aller tijden in de Verenigde Staten. (Afbeeldingen via Nintendo en Amazon met bewerkingen)
Volgens de NPD Group, een onderzoeksgroep voor de detailhandel in de Verenigde Staten, heeft de Nintendo Switch nu de PlayStation 4 voorbijgestreefd in termen van levenslange verkoop in de VS. Dit duwt Nintendo's hybride console naar de vierde plaats als de best verkochte console in de Verenigde Staten
Sam Medley, 🇺🇸 🇮🇹 ...

De consumentenbestedingen aan videogames zijn het afgelopen kwartaal wat gedaald, maar Nintendo heeft reden tot feest: de Nintendo Switch is nu de op drie na best verkochte videogameconsole ooit in de Verenigde Staten.

Het nieuws komt van The NPD Group, een in de Verenigde Staten gevestigd marktonderzoeksbureau dat zich richt op consumentenmarkten. Volgens NPD heeft de Switch de PlayStation 4 (PS4) ingehaald in lifetime sales tijdens Q1 2022, dat afgelopen maart eindigde.

Hiermee staat de Switch op de vierde plaats wat betreft lifetime sales in de Verenigde Staten, vlak achter de PlayStation 2 (PS2), Xbox 360 en Nintendo Wii. In termen van wereldwijde verkoop is de Switch momenteel de op twee na best verkochte console, na de PS4 (met ~9 miljoen eenheden) en de PS2. Dit kwartaal zou de Switch de PS4 wereldwijd kunnen inhalen, waardoor het stevig op de zilveren plek komt te staan voor wereldwijde verkopen.

Nintendo verklaarde eerder dat de Switch pas halverwege zijn levenscyclus is, dus de verkoop zal onvermijdelijk stijgen, zij het in een langzamer tempo.

Dit blijkt uit de rest van het rapport van NPD, waarin staat dat de videogamemarkt in de VS met ongeveer 8% jaar-op-jaar is vertraagd. De consumentenbestedingen voor het eerste kwartaal van 2022 bleven relatief hoog op 13,9 miljard dollar, maar dit kwartaal markeert een merkbare daling van de totale bestedingen

De markt voor mobiele games is dit kwartaal ook afgekoeld; de verkoop daalde met 10% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Terwijl de totale uitgaven aan mobiele games daalden, "bleef het gebruik van de populairste titels [groeien]", aldus Randy Nelson, hoofd van mobiele inzichten bij Sensor Tower.

Koop een Nintendo Switch bij Amazon.

Bron(nen)

Sam Medley
Editor of the original article: Sam Medley - Senior Tech Writer - 1171 articles published on Notebookcheck since 2016
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 233844 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Nintendo Switch verkoopt meer dan PlayStation 4 en wordt vierde bestverkochte console in Verenigde Staten
Sam Medley, 2022-05-14 (Update: 2022-05-14)