Notebookcheck Logo

Nintendo Switch 2 heeft geen ventilator en een extreem lage TDP, maar draait sneller in het dock

De Nintendo Switch 2 klokt naar verluidt aanzienlijk hoger in dockmodus dan in handheldmodus. (Afbeeldingsbron: Branden Skeli)
De Nintendo Switch 2 klokt naar verluidt aanzienlijk hoger in dockmodus dan in handheldmodus. (Afbeeldingsbron: Branden Skeli)
Nu de lancering van de volgende generatie Nintendo Switch nadert, heeft een leaker commentaar gegeven op de energieafgifte van de nieuwe Nvidia Tegra T239 ARM-chip, die blijkbaar sterk afhangt van het feit of de console in de handheld-modus of in het dock wordt gebruikt.

Na gedetailleerde lekken over de belangrijkste functies van de Nintendo Switch 2 in de afgelopen maanden, heeft leaker Moore's Law is Dead nu meer details onthuld. Eerst en vooral wordt gezegd dat de Nintendo Switch 2 het zonder ventilator zal doen, wat betekent dat de console waarschijnlijk geruisloos zal werken in de handheld-modus, wat de reden is dat de ARM-chip slechts met een maximale vermogensdissipatie van 5 watt zal werken.

 

De eerste Nintendo Switch was al behoorlijk zuinig wat betreft spelcomputers - Nintendo geeft een stroomverbruik op van 7 watt tijdens het gamen in het dock, maar het koelsysteem was nog steeds afhankelijk van een ventilator. Het is goed mogelijk dat de ventilator in het nieuwe model naar het dock wordt verplaatst, aangezien de boostklokfrequenties van de grafische chip in het dock naar verluidt zijn verhoogd van minder dan 800 MHz naar meer dan 1,2 GHz, waardoor, als dit waar is, de vermogensdissipatie zal toenemen van 5 watt naar 15 tot 30 watt. Een dergelijke prestatieverhoging zal Nintendo in staat stellen om spellen in 4K-resolutie uit te voeren, maar alleen door upscaling-technologieën te gebruiken.

Moore's Law is Dead veronderstelt dat de Switch 2 een combinatie van Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) en een eenvoudige upscaler zal gebruiken om een acceptabele beeldkwaliteit op een 4K TV te bereiken. Uiteindelijk mikt Nintendo op een lagere maximale framerate dan de Steam Deck, maar een hogere uitvoerresolutie. De Nintendo Switch 2 zal uiterlijk in maart 2025 officieel worden onthuld, zoals

is al bevestigd door Nintendo. De console zal naar verwachting in grote hoeveelheden beschikbaar zijn bij de lanceringblijven fysieke spelmedia ondersteunen en ontvangt aanzienlijke RAM- en opslagupgrades.

 

 

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Nintendo Switch 2 heeft geen ventilator en een extreem lage TDP, maar draait sneller in het dock
Hannes Brecher, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)