Notebookcheck Logo

NethSecurity 8.1 nu beschikbaar met een nieuwe interface voor het bijhouden van verbindingen en gebruikersaccountbeheer

IPsec tunnelpagina toevoegen in NethSecurity 8 (Afbeeldingsbron: NethServer Community)
IPsec tunnelpagina toevoegen in NethSecurity 8 (Afbeeldingsbron: NethServer Community)
NethSecurity, dat in staat is om een volledig geladen Linux firewall-oplossing te bieden die slechts een paar klikken nodig heeft om een netwerk te beveiligen, heeft een update gekregen met twee belangrijke hoogtepunten. Versie 8.1 komt met een gebruikersaccountbeheerder in de web GUI, evenals een visuele verbindingstracker.

Volgens de officiële documentatie is NethSecurity "een Unified Threat Management (UTM) oplossing die een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties biedt, waaronder firewall, contentfiltering, deep packet inspection (DPI) met Netifyd, Dedalo hotspot, OpenVPN en een optionele afstandsbediening," die ontworpen is om eenvoudig te installeren en configureren te zijn. Dankzij deze kenmerken is deze OpenWrt-gebaseerde Linux-distributie een slimme keuze voor kleine en middelgrote bedrijven, maar zelfs voor bedrijfsorganisaties. Gisteren ontving het een nieuwe update, met het label 8.1 en image versie 23.05.3-ns.1.1.0.

Naast meerdere bugfixes die een verbeterde stabiliteit moeten bieden, komt NethSecurity 8.1 ook met twee belangrijke functies die eerder beloofd waren te komen, namelijk de connection manager, die een interface voor het bijhouden van verbindingen toevoegt, waardoor de gebruiker het netwerkverkeer gemakkelijk kan beheren, evenals het beheer van admin-gebruikers direct vanuit de gebruikersinterface. Andere veranderingen zijn onder andere een sticky optie in MultiWAN regels voor verbindingspersistentie, verbeterde authenticatieflexibiliteit voor LDAP-configuraties, inclusief Active Directories, en meer.

De belangrijkste functies die momenteel in de pijplijn zitten en naar verwachting de komende maanden beschikbaar zullen zijn, zijn firewallobjecten en rapportage. Nieuwkomers bij NethSecurity moeten kijken op de installatiepagina voor alle details die ze nodig hebben om de klus goed te klaren. Mensen die op zoek zijn naar een gedrukte (of digitale) gids kunnen Elijah Baker's Linux Networking 101: Building and Managing a Secure Infrastructure lezen, die gratis verkrijgbaar is met Kindle Unlimited ($24,99 om te kopen), maar ook in paperback ($27,99) en hardcover ($29,99) formaat.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > NethSecurity 8.1 nu beschikbaar met een nieuwe interface voor het bijhouden van verbindingen en gebruikersaccountbeheer
Codrut Nistor, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)