Notebookcheck Logo

Model Y zal Tesla's nieuwe stabiele UWB Phone Key verbinding niet ondersteunen vóór Juniper facelift

Model Y zal voorlopig Phone Key met BT moeten gebruiken (afbeelding: Tesla)
Model Y zal voorlopig Phone Key met BT moeten gebruiken (afbeelding: Tesla)
Tesla Phone Key blijft de verbinding verbreken' is misschien wel de meest voorkomende zoekterm in verband met de functie. De software-updateversie 2024.2.3 van Tesla die nu wordt uitgerold, helpt gebruikers met nieuwere iPhones om hun auto's veel betrouwbaarder en sneller te ontgrendelen.

Terwijl 's werelds populairste voertuig - de Model Y - verschillende ontgrendelingsmethoden ondersteunt, waaronder Tesla's Phone Key, lijkt de functie voorlopig op de langzamere en minder betrouwbare Bluetooth-verbinding te blijven.

Dit ondanks het feit dat Tesla bezig is met een nieuwe 2024.2.3 software-update die de snellere en veel betrouwbaardere Ultra-wideband (UWB) Phone Key connectiviteit ondersteunt:

Ultrawide band (UWB) technologie is nu beschikbaar voor Phone Key. Uw voertuig en Phone Key kunnen dus nauwkeuriger communiceren om automatische deuren sneller te vergrendelen, ontgrendelen en openen... Kies in de Tesla app Phone Key > Upgrade en volg de instructies. Houd na de installatie uw iPhone-instellingen voor Nabijgelegen interacties ingeschakeld voor Tesla. Vereist iPhone 11+ en Tesla app 4.29.5+.

Tesla Phone Key Bluetooth vs. UWB verbinding

Eén blik op de vele "Tesla Phone Key werkt niet" zoekopdrachten of tipvideo's is genoeg om te beseffen dat de UWB Phone Key functionaliteit allang had moeten bestaan. Aangezien de Bluetooth-verbinding lang niet zo snel en betrouwbaar is als de UWB-verbinding die Apple verbergt onder de Nearby Interactions-instelling, moeten Tesla-bestuurders vaak hun iPhone tevoorschijn halen, met de Bluetooth-verbinding rommelen of zelfs naar de app gaan om hun auto te ontgrendelen.

Dat is heel wat anders dan het naadloze proces dat Tesla in zijn Phone Key-advertenties laat zien, en opmerkingen als "Tesla moet dit probleem oplossen, ik heb een nieuwe Y en nog steeds dit probleem" geven aan waarom er zoveel "tesla phone key disconnected" of "tesla phone key not working" zoekopdrachten zijn.

Tesla UWB Telefoonsleutel: ondersteunde modellen

Helaas is de nieuwe UWB-functionaliteit alleen voorbehouden aan bepaalde Tesla-modellen, en de eigenaar van het nieuwe Model Y staat mogelijk een teleurstelling te wachten. De best verkochte auto ter wereld ondersteunt UWB-connectiviteit gewoon niet, dus Tesla geeft de Phone Key upgrade alleen uit aan de nieuwe Model 3 Hoogland en de Model X uit 2023. De nieuwste Model S heeft ook Ultra-wideband chips, net als de Cybertruck, dus de verbeterde Phone Key functie zal daar waarschijnlijk binnenkort beschikbaar zijn.

Helaas zullen Model Y-bestuurders Phone Key via Bluetooth moeten blijven gebruiken, met alle verbroken verbindingen en frustraties van dien, tenminste totdat Tesla de Juniper facelift in de zomer uitbrengt. Model 3 Highland en nieuwere Model X-eigenaars met iPhone 11 en hoger kunnen hun Tesla's echter toevoegen aan het Nearby Interactions-rooster, de Phone Key-upgradeoptie in de app gebruiken en genieten van naadloze en betrouwbare Tesla-vergrendeling en -ontgrendeling met de telefoon in hun zak.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24' kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Model Y zal Tesla's nieuwe stabiele UWB Phone Key verbinding niet ondersteunen vóór Juniper facelift
Daniel Zlatev, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)