Notebookcheck Logo

Modder verdubbelt het RAM-geheugen van de Asus ROG Ally met ingenieuze verwisseling van geheugenmodules

Er bestaat één Asus ROG Ally met 32 GB RAM (afbeelding via eigen)
Er bestaat één Asus ROG Ally met 32 GB RAM (afbeelding via eigen)
Een modder heeft met succes de 16 GB LPDDR5 RAM van de Asus ROG Ally vervangen door 32 GB LPDDR5X-modules. Hiervoor moet de BIOS-chip via een specifiek hulpprogramma worden aangepast.

De Asus ROG Ally heeft een heleboel software-updatess ontvangen in de afgelopen maanden. Een daarvan was de mogelijkheid om meer VRAM toe te wijzen via het BIOS. Dit zou moeten helpen om wat meer prestaties uit de handheld te halen. Een modder heeft het echter naar een geheel nieuw niveau getild en de fysieke geheugenmodules geüpgraded.

SlickBuys Mods and Repairs heeft de Samsung LPDDR5 6400 geheugenmodules vervangen door vergelijkbare LPDDR5X 7500 varianten. Het eerste deel van het proces bestond simpelweg uit het desolderen en vervangen van de geheugenmodules. Dit zou voor professionals gemakkelijk moeten zijn, voor beginners minder. Het laatste deel bestond uit het desolderen, herprogrammeren en opnieuw solderen van de BIOS-chips om het nieuwe LPDDR5X-geheugen te herkennen.

Helaas heeft SlickBuys Mods and Repairs geen benchmarks gepubliceerd met de gemodificeerde Asus ROG Ally(US$799 op Amazon). Er zou een opmerkelijke prestatieverbetering moeten zijn, alleen dankzij de toegenomen geheugenbandbreedte. Een BIOS-mod zou gamers ook in staat moeten stellen om meer VRAM toe te wijzen, hoewel het rendement op een gegeven moment zal afnemen.

Degenen die bereid zijn om hun garantie (en mogelijk de hele ROG Ally) op het spel te zetten voor een prestatieboost, kunnen dit doen door te bezoeken, reparatiepunten van derden in de VS, Canada en China. Een doe-het-zelf-kit is in de maak en zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Modder verdubbelt het RAM-geheugen van de Asus ROG Ally met ingenieuze verwisseling van geheugenmodules
Anil Ganti, 2023-12- 4 (Update: 2023-12- 4)