Notebookcheck Logo

CheckMag | Top 5 beste Asus laptops voor elke gebruiker

Top 5 beste Asus laptops voor elke gebruiker (Bron: Unsplash)
Top 5 beste Asus laptops voor elke gebruiker (Bron: Unsplash)
Asus onderscheidt zich in de laptopindustrie door zijn innovatie en gevarieerde aanbod, van krachtige gaming tot creatieve werkstations en ultra-draagbare apparaten. Hieronder vindt u 5 aanbevelingen, waaronder de beste algemene laptop, topaanbiedingen voor gaming en opties met uitzonderlijke beeldschermen, om u te helpen de ideale Asus-laptop te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet.

1. Asus ROG Strix Scar 18 (2023)

De Asus ROG Strix SCAR 18 (2023) is een gaming-laptop van topklasse met de nieuwste high-end componenten. Het 18-inch beeldscherm biedt uitstekende responstijden en G-SYNC, als aanvulling op de robuuste hardware met een Core i9-13980HX, GeForce RTX 4090 GPU en RAID-0 NVMe SSD.

Ondanks de aanzienlijke warmte die wordt gegenereerd, zorgt het geavanceerde koelsysteem van de laptop, inclusief een opstelling met drie ventilatoren en vloeibare metaalpasta, voor een effectieve temperatuurbeheersing. Hoewel de prijs hoog is, zijn de prestaties indrukwekkend. Kleine nadelen zijn onder andere het gejank van de spoel bij hoge framerates, een webcam van lage kwaliteit en onhandige plaatsing van poorten.

2. ASUS ROG Flow X16

De Asus ROG Flow X16 herdefinieert veelzijdigheid door de functies van een dun, mobiel werkapparaat, een 2-in-1 tablet, een werkstation en een gaming PC te combineren. Ondanks zijn compacte formaat en multifunctionaliteit levert hij niet in op prestaties, vooral niet in turbomodus. Hoewel hij bij intensief gebruik wat luidruchtig wordt, is hij vergelijkbaar met rivalen die op gaming gericht zijn. Een opvallend aspect is de langdurige ventilatoractiviteit na zware belasting.

Gezien de sterke gamingprestaties wordt dit apparaat gecategoriseerd als een "Gaming"-apparaat, dat beter presteert dan vergelijkbare "Convertible"-modellen. Dit apparaat onderscheidt zich als een krachtig, veelzijdig werkstation voor games met een touchscreen van hoge kwaliteit.

3. Asus ROG Zephyrus M16

De Asus ROG Zephyrus M16, met de RTX 4090maakt indruk met aanzienlijke prestatie- en efficiëntie-upgrades ten opzichte van zijn voorganger. De opvallendste eigenschap is het Mini-LED Nebula beeldscherm, dat de CPU en GPU bijna overschaduwt.

Ondanks het feit dat het een robuuste game-machine is, heeft de M16 te kampen met problemen zoals hoge latenties als gevolg van nog uit te voeren optimalisaties van stuurprogramma's en een hoog stroomverbruik in rusttoestand, wat de levensduur van de batterij nadelig beïnvloedt. Onderhoudsproblemen en het ontbreken van een LAN-poort zijn kleine nadelen. Hoewel dit model formidabele gamingkracht en een uitstekend beeldscherm biedt, heeft het een hoge prijs en zijn er enkele gebieden die verfijning behoeven.

4. ASUS ProArt Studiobook 16 OLED

De ASUS ProArt Studiobook 16 OLED is bedoeld voor creatieven met zijn krachtige Core i9-13980HX processor. De upgrade naar een RTX 4070 Laptop GPU biedt marginale verbeteringen ten opzichte van de RTX 3070 Ti.

Opvallende punten van zorg zijn het luide ventilatorgeluid onder belasting, hoewel de temperaturen goed onder controle worden gehouden. De overstap naar een OLED-display met 120 Hz aanraakscherm resulteert in een iets lagere resolutie en merkbare korreligheid in heldere gebieden, naast kleine onnauwkeurigheden in de kleuren. Het DialPad van het apparaat voegt functionaliteit toe, vooral met Adobe apps, maar de HDR-mogelijkheden en de batterijduur zijn beperkt, deels vanwege het OLED-scherm.

5. Asus Zenbook Pro 16X OLED

De Asus Zenbook Pro 16X OLED, bekend om zijn opvallende kenmerken zoals een opklapbaar toetsenbord en RGBW LED's, levert meer dan alleen een interessant concept. Het AAS Ultra-systeem overtreft de verwachtingen, hoewel de prestaties van de laptop enigszins worden beperkt door conservatieve besturingselementen.

Opvallende kenmerken zijn een OLED-scherm met hoge resolutie, kwaliteitsgeluid en een goede webcam. Kleine problemen zoals een temperatuurgevoelig touchpad en stofophoping zijn minpunten. Qua waarde heeft het apparaat stevige concurrentie van vergelijkbaar geprijsde modellen zoals de Vivobook Pro 16X OLEDwaardoor de keuze afhankelijk is van voorkeur en budget.

Bron(nen)

Foto door Onur Binay op Unsplash

Please share our article, every link counts!
Triet Le, 2023-12-11 (Update: 2023-12-11)