Notebookcheck Logo

Mehler Protection onthult ExoM gepantserd exoskelet voor ordehandhavers en militaire operators

Het gepantserde exoskelet ExoM van Mehler Protection biedt volledige lichaamsbescherming tot VPAM 8. (Bron: Mehler Protection)
Het gepantserde exoskelet ExoM van Mehler Protection biedt volledige lichaamsbescherming tot VPAM 8. (Bron: Mehler Protection)
Mehler Protection heeft het gepantserde exoskelet ExoM onthuld, dat ontworpen is om de belasting van ordehandhavers en militairen te verminderen terwijl het tot VPAM 8 klasse bescherming biedt. De ExoM zal de schade aan het bewegingsapparaat en de vermoeidheid die optreedt bij het dragen van meer dan twintig kilo aan uitrusting tijdens dienstdiensten aanzienlijk helpen verminderen.

Mehler Protection heeft het gepantserde exoskelet ExoM met tot VPAM 8 balistische bescherming voor politie en militair personeel gelanceerd. Het passieve exoskelet is gemaakt van lichtgewicht titanium en is ontworpen om tot 70% van het typische gewicht van de uitrusting te dragen voor minder spier- en skeletblessures en vermoeidheid.

Moderne politieagenten dragen nu talloze apparaten en uitrusting die eerdere generaties niet droegen. Voorbeelden hiervan zijn de lichaamscamera, pepperspray en het verdovingsgeweer. Als gevolg hiervan kan het totale gewicht van de benodigde uitrusting gemakkelijk meer dan 20 kg bedragen. Voor militaire operators kan het gewicht gemakkelijk meer dan 50 pond bedragen. Lichaamspantsering voegt daar nog meer gewicht aan toe, dus sommige operators gaan zelfs op missie met verminderde pantserbescherming. In combinatie met lange diensten en missies ontstaan er verwondingen aan het lichaam doordat het overgewicht gewrichten en ruggen verslijt en de mobiliteit tijdens gevechten vermindert.

Het gelede gewrichtsontwerp van de ExoM behoudt 99% van het normale bewegingsbereik van een persoon, en het passieve ontwerp helpt het totale gewicht te verminderen en maakt een onbeperkte duur van de dienst mogelijk doordat er geen energiesystemen opgeladen hoeven te worden. De ExoM is ontwikkeld in samenwerking met het Canadese biomechanica-bedrijf Mawashi en de Franse tactische politie-eenheid GIGN van de Nationale Gendarmerie van Frankrijk.

Lezers kunnen zich voorbereiden op algemene noodsituaties door hun persoonlijke triage-kits bij te werken(zoals deze bij Amazon).

De ExoM maakt gebruik van lichtgewicht titanium om zware uitrusting te kunnen dragen met behoud van mobiliteit over het hele bereik. (Bron: Mehler Protection)
De ExoM maakt gebruik van lichtgewicht titanium om zware uitrusting te kunnen dragen met behoud van mobiliteit over het hele bereik. (Bron: Mehler Protection)

PRODUCTNIEUWS 18 JAN 2024

VORM GEVEN AAN DE TOEKOMST: DE INTRODUCTIE VAN HET EXOM UP-ARMOURED EXOSKELET

FULDA, DUITSLAND (18 januari 2024)

Mehler Protection, een innovatief merk onder de vlag van Mehler Systems, kondigt met trots de lancering van het ExoM Up-armoured Exoskelet aan.

Dit revolutionaire product, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Mehler Protection, Mawashi Science & Technology en GIGN (een tactische elite-eenheid van de Nationale Gendarmerie van Frankrijk), stelt nieuwe normen op het gebied van gewichtsbeheersing en ballistische bescherming voor militaire en wetshandhavingssectoren.

Transformatieve dragende oplossing

Het ExoM Exoskelet zorgt voor een revolutie in de ervaring van militairen en ordehandhavers die zware uitrusting langdurig moeten dragen en ballistische bescherming van hoog niveau nodig hebben. Door tot 70% van de belasting van de schouders naar de grond te herverdelen, verlicht deze technologie de fysieke belasting en vermindert het letsel, zodat bestuurders zich op hun taken kunnen concentreren.

Hoogwaardige bepantsering voor het hele lichaam

Het ExoM Exoskelet, dat uitzonderlijke lastdragende capaciteiten heeft, verbetert de overlevingskansen door ballistische bescherming van hoog niveau te bieden.

"We hebben onze expertise aangewend om een product te ontwikkelen dat niet alleen de last effectief herverdeelt, maar ook de overlevingskansen vergroot met eersteklas ballistische bescherming, met een volledige lichaamsbedekking tot VPAM 8," aldus Daniel von Chamier, Group Director of Sales bij Mehler Systems.

Uitzonderlijke ergonomie en mobiliteit

Het ExoM Exoskelet is uitgerust met een flexibele wervelkolom, een verschuifbare heupriem en scharnierende heup-, knie- en enkelgewrichten, waardoor operators tot 99% bewegingsvrijheid en -bereik behouden. Deze flexibiliteit is van vitaal belang voor het navigeren door uitdagende terreinen en krappe ruimtes.

Zelfredzaamheid in afgelegen gebieden

Dit passieve Exoskelet werkt zonder externe energiebronnen. Deze functie maakt het perfect voor lange missies of afgelegen locaties, omdat er geen zware batterijen en oplaadapparatuur nodig zijn.

"De samenwerking met Mehler Protection aan het omhoog gepantserde ExoM Exoskelet is een spannende reis geweest voor Mawashi Science & Technology. Onze focus op de ontwikkeling van het frame en structurele innovatie van het Exoskelet is naadloos samengegaan met de expertise van Mehler Protection op het gebied van ballistische bescherming, wat heeft geleid tot een baanbrekend product dat nieuwe maatstaven zet in gewichtsbeheersing en ballistische bescherming," aldus Etienne Lamoureux, General Manager van Mawashi Science & Technology.

Mehler Protection blijft voorop lopen op het gebied van innovatie in ballistische bescherming.

"De ExoM staat als een bewijs van onze gezamenlijke toewijding aan het bevorderen van technologie, het leveren van een revolutionaire oplossing voor militaire en wetshandhavingsprofessionals door middel van de geïntegreerde expertise," zei von Chamier.

Lees hier meer over de ExoM Up-Armoured Exoskelet https://mehler-protection.com/body-armour/systems/exom-exoskeleton/ .

Over Mehler Protection

Mehler Protection, een leider in ballistische beschermingsoplossingen, is toegewijd aan een eenvoudige maar diepgaande missie: levens beschermen en gemoedsrust bieden. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks zorgvuldig ontworpen oplossingen voor de bescherming van zowel personen als diverse operationele platformen.

De producten van Mehler Protection voldoen aan de behoeften van ordehandhavers, militaire professionals en beveiligingspersoneel en zijn zorgvuldig ontworpen om veerkracht en betrouwbaarheid te garanderen, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. Het team van toegewijde experts, gesteund door jarenlange ervaring, is trots op het maken van producten die het toppunt van veiligheid vertegenwoordigen. Elk product dat de naam Mehler Protection draagt, is een bewijs van de toewijding van het bedrijf aan uitmuntendheid en een niet aflatende focus op het beveiligen van levens in het licht van de steeds veranderende uitdagingen.

Mehler Protection is een integraal onderdeel van de Mehler Systems familie en profiteert van het rijke erfgoed en de expertise die de naam vertegenwoordigt. Als submerk binnen Mehler Systems is Mehler Protection zeer toegewijd aan het handhaven van de waarden en principes die het merk Mehler Systems al tientallen jaren definiëren.

Ga voor meer informatie over Mehler Protection naar: mehler-protection.com

Over Mawashi Wetenschap en Technologie

Mawashi werd opgericht in 2003 en heeft meer dan 20 jaar ervaring in nieuwe productontwikkeling en onderzoek en ontwikkeling, specifiek in het ontwerpen van draagbare systemen op het menselijk lichaam. Het constante verlangen om te innoveren inspireert het team om hun grenzen te verleggen en onconventionele innovatieve producten te creëren die de marktnormen opnieuw definiëren. Het is deze zoektocht naar pionierswerk die leidt tot de ontwikkeling van een exoskelet voor militaire en ordehandhavers, het UPRISE exoskelet.

Ga voor meer informatie over Mawashi Science and Technology naar: https://mawashi.ca/en/

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Mehler Protection onthult ExoM gepantserd exoskelet voor ordehandhavers en militaire operators
David Chien, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)