Notebookcheck Logo

Lenovo Legion Go wordt nog beter met AMD FSR 3.1 en framegeneratie

AMD FSR 3.1 en frame-generatie landt op Lenovo Legion Go (Afbeeldingsbron: ETA Prime op YouTube)
AMD FSR 3.1 en frame-generatie landt op Lenovo Legion Go (Afbeeldingsbron: ETA Prime op YouTube)
De onlangs aangekondigde AMD FSR 3.1 is nu beschikbaar op de Lenovo Legion Go. In combinatie met framegeneratie krijgt de gaming-handheld nu een boost van ongeveer 2x FPS en zelfs nog meer als FSR in de prestatiemodus staat.

AMD FSR 3.1 en framegeneratie zijn geland op Lenovo Legion Go. YouTuber ETA Prime heeft onlangs laten zien hoeveel prestatiewinst de nieuwe update oplevert op Steam Decken nu heeft hij de Lenovo gaming handheld getest met vier games.

Net als het Steam Deck ziet de Lenovo Legion Go een enorme FPS-boost wanneer AMD FSR 3.1 en framegeneratie zijn ingeschakeld. Zoals ETA Prime laat zien, Spider-Man Miles Morales omhoog springen van ongeveer 45 FPS naar meer dan 70 FPS op de gaming handheld. Dit spel werd getest op 1080p bij medium instellingen met de FSR ingesteld op de gebalanceerde modus.

Het volgende spel dat ETA Prime testte is Ratchet and Clank: Rift Apart, dat niet gemakkelijk te draaien is op gaming handhelds met een constante 60 FPS. Zonder FSR 3.1 in combinatie met framegeneratie haalt het spel gemiddeld ongeveer 40 FPS op de Legion Go bij 1080p medium instellingen. Maar met beide ingeschakeld en FSR ingesteld op balancedstijgt de gemiddelde FPS naar het midden van de jaren 60.

Een ander uitdagend spel dat ETA Prime heeft getest op de Lenovo Legion Go is Ghost of Tsushima. Bij medium visuele instellingen op 1080p kan de gaming handheld het spel met FSR 3.1 ingeschakeld uitvoeren met ongeveer 55 FPS. Na het inschakelen van framegeneratie springt de gemiddelde FPS naar ongeveer 70.

ETA Prime heeft ook Horizon Forbidden West getest, waarbij de meeste gaming handhelds moeite hebben om de FPS boven de 30 te houden. Met een aangepaste lage preset, 900p resolutie, FSR ingesteld op prestaties en framegeneratie ingeschakeld, springt de FPS naar ongeveer 60. Hoewel deze prestatieverbeteringen indrukwekkend zijn, is het belangrijk om op te merken dat niet alle games native ondersteuning hebben voor FSR 3.1 en framegeneratie. Maar AMD werkt eraan om ondersteuning te bieden voor meer titels.

Daarnaast heeft de YouTuber de ruimte-update Legion voor de gaming-handheld (momenteel $599,99 op Amazon) onder de aandacht gebracht. Deze brengt een nieuw uiterlijk en voegt wijzigingen toe aan de ventilatorsnelheid, prestatiemodus en RGB-instellingen van de controller. U kunt meer te weten komen door de video hieronder te bekijken.

Bron(nen)

ETA Prime op YouTube (video hierboven ingesloten)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Lenovo Legion Go wordt nog beter met AMD FSR 3.1 en framegeneratie
Abid Ahsan Shanto, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)