Notebookcheck Logo

Lenovo Legion Go: AR slimme bril accessoire voor ASUS ROG Ally rivaal onthuld als Legion Smart Glasses

De Legion Smart Glasses zijn een aanvulling op de Legion Go gaming handheld. (Afbeeldingsbron: Windows Report)
De Legion Smart Glasses zijn een aanvulling op de Legion Go gaming handheld. (Afbeeldingsbron: Windows Report)
Het lijkt erop dat de Legion Go een paar trucjes achter de hand heeft als hij later dit jaar op de markt komt. Volgens meerdere bronnen zal Lenovo de Legion Go onderscheiden van zijn concurrenten met de Legion Smart Glasses, een AR-bril die is ontworpen om een meeslepende game-ervaring te creëren zonder dat er een extern beeldscherm nodig is.

Lenovo bereidt zich voor op de lancering van een ASUS ROG Ally-concurrent met de naam Legion Go, waarvan we de volledige specificaties afzonderlijk hebben besproken. Hoewel de Legion Go zal vertrouwen op dezelfde AMD Ryzen Z1 Extreme als de ASUS ROG Allyhoopt Lenovo zijn aankomende gaming handheld op een paar gebieden te onderscheiden. Aan de ene kant zal de Legion Go een ingebouwde kickstand en afneembare controllers hebben, net als de Nintendo Switch of ONEXPLAYER 2.

Daarnaast zal de Legion Go de Legion Smart Glasses ondersteunen, een aanvullende AR-bril (augmented reality). De specificaties van deze bril zijn nog niet bekend, maar Evan Blass heeft een een marketingafbeelding gepubliceerd waarop de Legion Smart Glasses van alle kanten te zien zijn. Ondertussen heeft Windows Report een korte YouTube-video waarin de bril werd getoond, maar deze is inmiddels verwijderd.

Zoals de bovenstaande afbeelding laat zien, wordt de Legion Smart Glasses verbonden met de Legion Go via een korte USB Type-C kabel. Ondanks dat de bovenstaande afbeelding suggereert dat je de Legion Smart Glasses zou aansluiten via een USB Type-C poort aan de bovenkant, is er ook een tweede USB Type-C poort aan de onderkant waarmee je beide zou kunnen opladen tijdens het gamen in AR. We kunnen deze poort echter niet zien in andere gelekte afbeeldingen. Het valt ook nog te bezien of de Ryzen Z1 Extreme krachtig genoeg is om de Legion Smart Glasses aan te kunnen zonder in te leveren op prestaties. Zie ons specificaties artikel voor meer details over de Legion Go en wat je kunt verwachten van Lenovo's eerste gaming handheld.

(Afbeeldingsbron: Windows Report)
(Afbeeldingsbron: Windows Report)
(Afbeeldingsbron: @evleaks)
(Afbeeldingsbron: @evleaks)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 08 > Lenovo Legion Go: AR slimme bril accessoire voor ASUS ROG Ally rivaal onthuld als Legion Smart Glasses
Alex Alderson, 2023-08-19 (Update: 2023-08-19)