Notebookcheck Logo

ROG Swift OLED PG49WCD: ASUS bevestigt Amerikaanse prijzen en releasevenster voor nieuwe 49-inch QD-OLED gamingmonitor

De ROG Swift OLED PG49WCD meet 49 inch en is daarmee een echte reus. (Afbeeldingsbron: ASUS)
De ROG Swift OLED PG49WCD meet 49 inch en is daarmee een echte reus. (Afbeeldingsbron: ASUS)
ASUS heeft nu de prijs bevestigd van de ROG Swift OLED PG49WCD, een gamingmonitor die het bedrijf in mei heeft gepresenteerd. Het bedrijf heeft ook een ruw releasevenster onthuld voor de ultrabrede gamingmonitor, wat veel eerder is dan alle andere nieuwe ROG Swift OLED gamingmonitoren van het bedrijf.

ASUS heeft nu de prijzen en beschikbaarheid in de VS bekendgemaakt voor de ROG Swift OLED PG49WCD, een gamingmonitor die het bedrijf in mei debuteerde. Samengevat heeft de ROG Swift OLED PG49WCD een 49-inch paneel met een 32:9 beeldverhouding dat ASUS beschouwt als een 'super-ultrawide gaming monitor'. Daarnaast heeft de ROG Swift OLED PG49WCD een 1800R kromming, een agressievere kromming dan de ROG Swift OLED PG34WCDM.

Bovendien geeft eerstgenoemde standaard 5.120 x 1.440 pixels weer, wat wordt gecombineerd met een verversingssnelheid van 144 Hz en GtG-reactietijden van 0,03 ms. Ter referentie: ASUS biedt Adaptive Sync en AMD FreeSync Premium Pro om het scheuren van beelden tijdens het gamen te minimaliseren. Zoals we eerder hebben besproken, levert de gamingmonitor ook tot 1.000 nits piekhelderheid en heeft hij een KVM-switch in combinatie met DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 en USB Type-C poorten. Overigens kan deze laatste aangesloten apparaten opladen tot 90 W via het USB Power Delivery protocol.

Verder heeft de ROG Swift OLED PG49WCD een speciaal koellichaam en grafeenmateriaal om 'de levensduur te garanderen' van zijn QD-OLED paneel door de kans op OLED burn-in te verkleinen. Op het moment van schrijven hoopt ASUS de ROG Swift OLED PG49WCD in oktober van dit jaar te gaan verkopen in de VS. Hoewel volledige details over de release vooralsnog onbekend zijn, heeft ASUS bevestigd dat de gamingmonitor een MSRP van US$1499 zal hebben.

Koop de Acer Nitro KG241Y gaming monitor op Amazon

(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 08 > ROG Swift OLED PG49WCD: ASUS bevestigt Amerikaanse prijzen en releasevenster voor nieuwe 49-inch QD-OLED gamingmonitor
Alex Alderson, 2023-08-23 (Update: 2023-08-23)