Notebookcheck

Kort testrapport UGREEN USB C 9-in-1 Multiport Docking Station

De UGREEN USB C 9-in-1 hub. (Bron: Notebookcheck)
De UGREEN USB C 9-in-1 hub. (Bron: Notebookcheck)
Als je een ultrabook bezit, heb je een pc die tegenwoordig meer en meer kan; het brengt echter ook het risico met zich mee dat er meer aansluitingen verloren gaan. UGREEN biedt hub-type producten die dit probeert te herstellen via het medium van één USB type C-poort. Kan deze variant tot zes verschillende typen I/O herstellen in de categorie lichte en draagbare notebooks?
Deirdre O'Donnell, Daniel R Deakin,

Samenvatting

Voor het volledige, Engelse testrapport, klik hier.

Deze USB type C hub heeft zichzelf bewezen als een min of meer effectief accessoire, waarschijnlijk het meest geschikt voor eigenaren van ultrabooks die (normaal gesproken) met deze apparaten onderweg zijn. Het compacte opvouwbare ontwerp betekent dat hij in de meeste tassen of misschien in enkele grotere zakken een plekje kan vinden, terwijl veel andere opties in zijn categorie hun ingebouwde kabels niet zo goed beheren.

Wat dat betreft, merkte ik tijdens de beoordeling ook op dat de kabel flexibeler had kunnen zijn, omdat hij bestand was tegen zijwaartse beweging ten opzichte van de pc waarmee hij verbinding maakt. Dit betekent dat het zich altijd in een rechte hoek uitstrekt ten opzichte van de aangesloten pc, wat enige verdraaiing (of stapeling) kan vereisen om er andere I/O- of laadkabels omheen te passen.

Desalniettemin voldoet het ook (grotendeels) aan de vraag waarop zijn markt is gebouwd, namelijk de vrijheid van meer aansluitingen. Van zijn multi-port-functies is de mogelijkheid om microSD- en SD-kaarten tegelijkertijd te lezen naar mijn mening een bijzonder waardevolle eigenschap. De vrije USB-poorten kunnen ook voor veel gebruikers een plezier zijn, net als de toegang tot Ethernet-connectiviteit en HDMI-out.

Daarom kan het product ook van pas komen voor presentaties of het delen van inhoud. Ik zie ook het nut van de USB-PD type C-poort; gezien de snelheden van de zogenaamd 3.0 type-A-poorten is het echter jammer dat het niet ook werkt voor data.

 

In dat opzicht is het een lichte teleurstelling dat de VGA niet leek te werken: het is in alle eerlijkheid in deze tijd misschien meer een noviteit geweest, maar het is het beste om er zeker van te zijn dat elk aspect van een mogelijke aankoop het geld waard is. Daarom kan ik dit UGREEN USB C Hub 9-in-1 Multiport Docking Station - momenteel geprijsd op $ 49,99 op Amazon (of GBP 49,99 op de Britse site) - alleen aanbevelen als dit op de een of andere manier niet uitmaakt.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport UGREEN USB C 9-in-1 Multiport Docking Station
Deirdre O'Donnell, 2020-08-29 (Update: 2020-08-29)
Deirdre O'Donnell
Editor of the original article: Deirdre O'Donnell - Editor