C 2018
Notebookcheck

Kort testrapport LandingZone Docking Station voor 15-inch MacBook Pro

Sanjiv Sathiah, 👁 Douglas Black, 08-01-2018

LandingZone heeft recentelijk een nieuw USB 3.1 Type-C Docking Station voor de 15 inch MacBook Pro met Touch Bar uitgebracht, welke we vandaag gaan testen. Het unieke dock heeft 16 aansluitingen, maar is niet gebaseerd op TB3.

Conclusie

LandingZone docking station. Testmodel geleverd door LandingZone.
LandingZone docking station. Testmodel geleverd door LandingZone.

Voor het volledige, Engelse testrapport, klik hier.

Vanuit het oogpunt van de alledaagse gebruiker werkt de LandingZone Dock zeer goed. Het is wellicht lastig op het begin om de MacBook Pro erin te plaatsen aangezien alle aansluitingen nauwkeurig uitgelijnd moeten worden, maar indien gereed biedt het dock een aangename hoek voor tekstverwerken. Alle kabels worden netjes opgeruimd; het is een stuk rustiger dan met alle dongles van Apple aan de zijkant.

Het is echter geen geheim dat we het ontbreken van Thunderbolt 3 en USB 3.1 Gen 2 een groot gemis vinden. Vooral bij het aansluiten van twee externe 4K monitoren zien we grote vertragingen ontstaan. Ja, het werkt, maar hoofdbeeldscherm moet ingesteld worden op 30 Hz in plaats van 60 Hz. Het spelen van veeleisende 3D games is dus uit den boze. De 5 Gbps bandbreedte van USB 3.1 Gen 1 is simpelweg te klein.

Als je werkt met conventionele harde schijven, twee 4K monitoren op 30 Hz en alledaagse zakelijke taken zal de LandingZone een bruikbare toevoeging zijn. Het dock zal je werkruimte een stuk netter maken, terwijl het verbindingsmogelijkheden terugbrengt die Apple in de nieuwere modellen heeft weggelaten. Echter, het apparaat is ondanks de grote hoeveelheid van aansluitingen niet ontworpen voor veeleisend werk.

Dan is er het prijskaartje van $299. Als er Thunderbolt 3 of zelfs USB 3.1 Gen 2 geïntegreerd was zou de prijs te rechtvaardigen zijn. Er zijn concurrerende modellen mét Thunderbolt 3 verkrijgbaar vanaf $210, hoewel die specifieke modellen minder aansluitingen hebben. Zelfs de beste Thunderbolt 3 opties op de markt, zoals de Pluggable Thunderbolt 3 dock ($250) en OWC Thunderbolt 3 ($300), bevatten veel minder poorten.

Dit brengt de LandingZone dock naar een unieke positie. Het apparaat heeft zeker een bestaansrecht, vooral omdat door drie van de vier USB Type-C poorten te gebruiken er een grotere bandbreedte ontstaat. Op het moment vinden we de prijs te hoog, maar we zijn ervan overtuigd dat er een goede markt zal zijn voor het apparaat.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport LandingZone Docking Station voor 15-inch MacBook Pro
Sanjiv Sathiah, 2018-01- 8 (Update: 2018-01- 8)