Notebookcheck

Kort testrapport HP Pavilion HDX9130EG Laptop

Multimedia all-rounder

De HP Pavilion HDX 9130 EG is erg aantrekkelijk op verschillende aspecten. Zijn glanzende behuizing en zijn ontwerp zijn hints dat er nog veel meer features aankomen. Uitgerust met een Intel Core 2 Duo Processor en een ATI HD2600XT videokaart, is het een krachtpantser en een multimedia all-rounder, klaar om verschillende taken op zich te nemen. Het was een uitermate schitterende laptop geweest, als hij niet zo zwaar was..

Behuizing

De HDX9130EG, van de Amerikaanse fabrikant Hewlett-Packerd, is een multimedia gigant die niet veel wensen onvervuld laat. Hoewel de 7,05 kilogram deskop vervangende laptop er blinkend en stijlvol uitziet betreffende zijn behzuing en ontwerpend, staat hij nogal zwaar en klungelig op een bureau. Echter, zijn blinkende look (op de onderkant na) is een duidelijk ontwerpvoordeel wanneer je deze laptop vergelijkt met andere concurerende modellen.

Een groot nadeel van de blinkende look en het "HP Dragon-design" is dat elke vingerafdruk of stofdeeltje op de laptop erg duidelijk zichtbaar is.

 

Een probleem betreffende het vakmanschap is het ongeschikte materiaal in de streek rond de webcam aan de bovenkant van het scherm.

Een schitterend detail van de HDX 9130EG is het sluitings mechanisme van het scherm, hoewel het enige wenning vereist. Een functie van dit speciale mechanisme is om scherm achterwaards te buigen, zonder de afstand tot de ogen te vergroten. Het openen en sluiten blijft echter wel vrij normaal. De scharnieren hangen echter vrij stijf en te dicht bij elkaar geplaatst. Dit resulteerd in de verwachting van slijtage op termijn, wat zeker geen goede invloed heeft op duurzaamheid.
Daarnaast vraagt het wat oefening op het scherm goed te openen. De twee rubbere covertjes, die verondersteld worden om de behuizing tegen krassen te beschermen, zijn niet groot genoeg naar onze mening. Dit resulteerd snel in krassen en beschadigingen op het gevoelige oppervlakte.

 

Het 'dragon design' op de spiegelende cover wordt bedekt door de schermscharnieren.
De twee scharnieren hangen te dicht bij elkaar, risico op draaiingen.
Het sluitingsmechanisme is beter, maar voelt een beetje onhandig aan
De rubbere beschermingen zijn een beetje klein, en kunnen niet voorkomen dat het scherm beweegt en de basis van de laptop bekrast.
Closeup blik op het scherm sluitings mechanisme

Interface uitvoering

Betreffende connectiviteit en de mogelijkheid om externe toestellen op de HDX9130EG aan te sluiten, heeft de HP-gigant bijna niets gemist. Om te beginnen met vier USB 2.0 poorten  tot een 4-pin Firewire (IEEE 1394) en een HDMI poort om volledig digitaal geluid en video te versturen, is alles wat nodig is om goed te werken beschikbaar. Een eSata connector, die het mogelijk maakt om externe hardeschijven op de laptop aan te sluiten via SATA, is ook beschikbaar.

Als dat nog steeds niet volstaat, biedt de HP Pavilion HDX ook de mogelijkheid om een docking station aan te sluiting via een uitbreidings poort. Het biedt ook aardig wat betreffende audio en video. De moeite waard om te vermelden naast de VGA poort, die zowat standaard is geworden bij dit type laptops, is de S-video TV uitgang, een microfoon jack alsook de antenne connectie en de hoofdtelefoon jack. Daarnaast de functionaliteit voor externe speakers, Achter, midden/vloer, front,.. de HDX kan omgetoverd worden tot een Hi-Fi vervanger met afstandsbediening, die met de laptop via infrarod verbind.

Voorzijde: 2 audio, 1 microfoon, 1 infrarood
Voorzijde: 2 audio, 1 microfoon, 1 infrarood
Achterzijde: Optische audio connector, S-Video, antenne, Dolby-Surround
Achterzijde: Optische audio connector, S-Video, antenne, Dolby-Surround
Rechterzijde: 2 USB 2.0 poorten, Kensington-lock
Rechterzijde: 2 USB 2.0 poorten, Kensington-lock
Linkerzijde: 2 USB 2.0, 1 Lan, 1 Uitbreidingspoort, 1 VGA uitgang, HDMI, eSATA, Firewire, Kaartlezer, ExpressCard-slot
Linkerzijde: 2 USB 2.0, 1 Lan, 1 Uitbreidingspoort, 1 VGA uitgang, HDMI, eSATA, Firewire, Kaartlezer, ExpressCard-slot

Invoerapparaten

De afmetingen van de HDX9130EG maken het mogelijk om een standaard toetsenbord in te bouwen, met ook een nummeriek toetsenbord, wat het schrijven gemakkelijker maakt. De toetsen kunnen eenvoudig ingeduwd worden, ratelen niet en zijn goed gevormd.

 

Blauwachtig schijnende, aanraak gevoelige sneltoetsen voor geluid beheer en om de draadloze LAN functie in- en uit te schakelen kunnen boven de functie toetsen worden teruggevonden. Het ontwerp ziet er erg stijlvol uit op het glanzende oppervlak. De vingerafdruklezer zit hier ook in ingebouwd.

 

De Ifrarood afstandsbediening is ingebouwd in het rechterdeel van het toetsenbord, en zit simpelweg in zijn houder gedrukt, en naar onze mening wordt hij vastgehouden door een goedkoop ogend, moeilijk te verschuiven schuivertje. De afstandsbediening springt er niet gewoon uit, maar moet er uitgehaald worden met een (hopelijk lang genoege) vingernagel. Zeker een functionaliteit die voor verbetering vatbaar is.
We konden niet echt begrijpen waarom dit extra apparaat ingebouwd is in de eerste plaats. Een desktop vervanger is niet exact gemaakt om in een koffieshop of in een vliegtuig te gebruiken. We zouden compassie hebben met de persoon die naast ons zit. Daarom zou het goed genoeg zijn geweest om de afstandsbediening gewoon los mee te leveren, zonder ingebouwd docking station. Ondanks deze nadelen, vinden we dat de afstandsbediening handig is, en het de laptop besturen makkelijk maakt.
The touchpad with separated vertical scroll pad and two buttons, is below the keyboard. An useful feature is the  extra switch to turn  the touchpad on and off, which makes searching the control panel unnecessary.

 

Ingebouwde infrarood afstandsbedieningcontrol
Ingebouwde infrarood afstandsbedieningcontrol
Touchpad
Touchpad
Toetsenbord met nummeriek toetsenbord
Toetsenbord met nummeriek toetsenbord

Scherm

Het duidelijk 20,1" WSXGA+ high-defenition ultra helder breedbeeld scherm met een maximale resolutie van 1680x1050 pixel is erg geschikt voor grafische toepassingen alsook voor het kijken van televisie op de laptop. Enkel de hevige reflecties van het scherm verminderde de goede indruk.

De helderheids metingen resulteerde in een erg goede maximale waarde van 237cd/m² iets boven het midden van het scherm, en een minimale helderheid van 175,9cd/m² aan de rechterzijde van het scherm, wat een belichting van een vrij magere 74,2% betekend. De zwartwaarde was 0,21cd/m² in de test. De maximale contrastvrehouding is dus een buitengewoon hoge 1129:1 -een schitterende waarde.

199
cd/m²
237
cd/m²
200
cd/m²
175.9
cd/m²
216
cd/m²
200
cd/m²
184
cd/m²
207
cd/m²
201
cd/m²
Helderheidsverdeling
Maximum: 237 cd/m² Gemiddelde: 202.2 cd/m²
Helderheidsverdeling: 74 %
Contrast: 1029:1 (Zwart: 0.21 cd/m²)

De kijkhoek stabiliteit is erg goed, onafhankelijk of het scherm naar achter geopend wordt, of 45° naar voren. De kleuren veranderen niet veel, en de beschikbare werkruimte blijft groot genoeg. De horizontale kijkhoek is ook erg goed. Afwijkingen van de optimale kijkhoek in de verticale zin maken het echter wel duidelijk dat de beeldkwaliteit zal verminderen wanneer de kijkhoek platter wordt.

HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability
HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability
HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability
HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability
HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability
HP Pavilion HD9130EG viewing angle stability

Prestaties

Ons testexemplaar is uitgerust met een Intel Core 2 Duo 57500 CPU, 2,2GHz, wat een goede keuze is betreffende prestaties. De ATI Mobility Radeon HD 2600 XT met 256MB dedicated GDDR3 geheugen is verantwoordelijk voor de grafishe kanten. De HDX was erg overtuigend in de benchmarks. Met een goede score van 9008 punten in 3DMark 2005, en 4274 punten in 3DMark 2006, slaagt hij er in om zichzelf naast vergelijkbare 17" desktop vervangende laptops te plaatsen, die met een GeForce 8700M GT videokaart zijn uitgerust.

 

HP biedt nu een variant op dit model aan, de CH326EA, met een Penryn processor (T9300, 2,5GHz, 6MB L2-Cache) en een Geforce 8800M GTS videokaart van nVidia, als alternatief op ons testexemplaar. Deze hardware wijziging geeft de HDX's prestaties een flinke boost in vergelijking met ons testexemplaar, en maakt hem nog geschikter voor gaming. Meer informatie over de nVidia Geforce 8800M GTS videokaart kan je terugvinden in onze vergelijking tussen mobiele videokaarten.

 

De Doom 3 benchmark test liet hoge frame rates een een vlotte gameplay toe in elke configuratie. Oudere games zijn dus geen probleem voor de HDX. Gezien de prestaties van de ATI HD2600 XT, die ongeveer gelijk lopen met die van de Geforce 8700M GT, is het veilig om te stellen dat de huidige games speelbaar zijn, maar niet noodzakelijk met de hoogste detail niveau's en resolutie. Zeker DirectX 10 games zullen niet goed werken op hoge details. Om speelbare framerates te halen met zulke settings, is de HDX versie met een 8800 GTS videokaart vereist.

 

Ons testexemplaar is uitgerust met twee 160GB hardeschijven van Toshiba (TOSHIBA MK1637GSX) met een snelheid van 5400 toeren per minuut. De gecombineerde ruimte van 320GB is genoeg voor een video en geluids verzameling. De HDTune test liet ons gemiddelde resultaten zien: de gemiddelde toegangstijd is 17,4ms, de gemiddelde doorvoersnelheid is 36,4MB/seconde.

Systeem info CPU
Systeem info CPU
Systeem info CPU
Cinebench R10
 InstellingenWaarde
 Shading 32Bit3387 Points
 Rendering Multiple CPUs 32Bit4239 Points
 Rendering Single 32Bit2313 Points
3DMark 05 Standard
9008 punten
3DMark 06 Standard
4264 punten
Help
Doom 3
 ResolutieInstellingenWaarde
 1024x768Ultra, 0xAA, 0xAF102.3 fps
 800x600High, 0xAA, 0xAF137.4 fps
 640x480Medium, 0xAA, 0xAF150.3 fps
 640x480Low, 0xAA, 0xAF149.4 fps
2x 160 GB - 5400 rpm
Overdrachtssnelheid Minimum: 24.3 MB/s
Overdrachtssnelheid Maximum: 43.7 MB/s
Overdrachtssnelheid Gemiddeld: 36.4 MB/s
Toegangstijd: 17.4 ms
Pieksnelheid: 64.3 MB/s
CPU-gebruik: 1.8 %

Emissies

Geluidsproductie

Ondanks zijn prestaties, is de Pavilion HDX bijna volledig stil, al was de ventilator zelfs tijdens de benchmark tests nauwlijks hoorbaar. Multimedia entertainment, waarvoor de laptop in de eerste plaats gemaakt is, en werken is dus mogelijk zonder gestoord te worden door ventilator lawaai.

Temperatuur

Warme binnenin de laptop is niet alleen gelijk verspreid, maar bereikt ook nooit oncomfortabel warme temperaturen, dankzij de compacte behzuizing van de HP HDX9130EG met een goede luchtstroming. Oppervlakte temperaturen komen nooit boven een normale lichaams temperatuur uit. 35,7°C aan de bovenzijde en 37,0°C aan de onderzijde maakt het werken met deze laptop een fijne ervaring, en helpt zweterige handen te voorkomen.

Max. Belasting
 32.2 °C33.1 °C31.9 °C 
 35.6 °C33.6 °C29.9 °C 
 35.7 °C34.1 °C28.2 °C 
Maximum: 35.7 °C
Gemiddelde: 32.7 °C
33.6 °C37 °C36.8 °C
33.2 °C36 °C35 °C
29.8 °C30 °C31.7 °C
Maximum: 37 °C
Gemiddelde: 33.7 °C
Kamertemperatuur 21.5 °C
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 32.7 °C / 91 F, compared to the average of 33.4 °C / 92 F for the devices in the class Gaming.
(+) The maximum temperature on the upper side is 35.7 °C / 96 F, compared to the average of 39.8 °C / 104 F, ranging from 21.6 to 68.8 °C for the class Gaming.
(+) The bottom heats up to a maximum of 37 °C / 99 F, compared to the average of 42.6 °C / 109 F
(+) The palmrests and touchpad are reaching skin temperature as a maximum (35.7 °C / 96.3 F) and are therefore not hot.
(-) The average temperature of the palmrest area of similar devices was 28.8 °C / 83.8 F (-6.9 °C / -12.5 F).

Geluid

 

Helder geluid zonder ruis is vooral voor multimedia laptops belangrijk, die, zoals eerder gezegd, mogelijk gebruikt worden als een Hi-Fi vervanger. We testte ook de toonkleur en of het geluid overstuurt klonk.
Het geluid van ons testexemplaar, waarnaar geluisterd kan worden door twee luide luidsprekers en een subwoofer, is zonder meer een schitterende ervaring. Er is genoeg capaciteit beschikbaa voor vlotte afspeling van klassieke muziek of hard rock, en het geluidssysteem heeft geen probleem met hogeren volumes.

Batterij levensduur

Een scherm met zo'n groot scherm, W-Lan, geluidssysteem, en een afstandsbediening vraagt om een krachtige batterij. Ons testexemplaar is uitgerust met een 9-cell Li-ion batterij met 10,8V en 83Wh. Terwijl lang mobiel gebruik onwaarschijnlijk is vanwege zijn gewicht, is het tenminste mogelijk om comfortabel iemands werk op te slaan, of om Titanic te bekijken voordat de batterij uiteindelijk geen stroom meer levert.

Helaas was het testexemplaar niet lang genoeg beschikbaar om de batterij volledig te laten afgaan. Stroomverbruik was gemiddeld 51 Watt in onbelaste toestand, en steeg tot 151W gedurende volledige belasting in onze benchmark tests.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0 / 0 Watt
Inactiefdarkmidlight 37 / 51 / 65 Watt
Belasting midlight 101 / 136 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        
Batterijduur
Belast (maximale helderheid)
1h 34min

Besluit

HP Pavilion HDX9130EG
HP Pavilion HDX9130EG

De HP HDX 9130EG presteerde goed in bijna alle tests. Hij doet zijn taak uitstekend als een desktop vervanger, en ondanks het feit dat zijn prijs ver boven een vergelijkbare desktop-PC ligt, bied hij echter wel minimale mobiliteit. Het ontwerp trekt de aandacht, zeker het innovatieve sluitings mechanisme van het scherm. Maar de tests leiten zien dat zeker de scharnieren enkele verbeteringen konden gebruiken.

De invoerapparaten voldoen aan alle vereisten. Een nummeriek toetsenbord is ook inbegrepen vanwege de grote van de laptop. Stille toetsaanslagen en een goede aanslag met voldoende weerstand maken typen makkelijker. Het touchpad met afzonderlijke knoppen kan gebruikt worden als een goede muisvervanger.

 

Het hard reflecterende spiegelende beeldscherm maakt het moeilijk om de laptop buitenshuis te gebruiken. De Pavilion is echter in elk geval al niet erg geschikt voor buitenshuis gebruik vanwege zijn gewicht, dus dit zou al geen probleem mogen vormen.
De kleuren van het WSXGA+ scherm zijn helderder en scherper dan vergelijkbare modellen van andere merken. De goede, stabiele kijkhoeken bied een grote werkruimte en mensen die vanop afstand naar het scherm kijken vanuit een grote hoek kunnen het beeld zien met goede kleuren en een voldoende contrast.

De HDX9130EG bied goede prestaties voor programma's, dankzij de combinatie van een snelle processor en voldoende systeem geheugen. Merkbaar zijn ook de lage emissies.

 

Deze HP laptop is duidelijk niet echt ontworpen om in koffieshops te gebruiken, omdat zijn gewicht en spiegelend beeldscherm zijn nut limiteren in zulke situaties. Over het algemeen is deze laptop te beschrijven als een innovatieve laptop, die de gebruiker verrast met comfortabel gebruik, aantrekkelijk ontwerp en uitgebreide interfaces.

We willen graag nog MediaMarkt Wels bedanken, die ons vriendelijk voorzagen van dit testexemplaar. Je kan deze laptop ook daar kopen.

 

HP Pavilion HDX9130eg
Getest: HP Pavilion HDX9130eg

Specificaties

HP Pavilion HDX9130eg (Pavilion HDX Serie)
Processor
Intel Core 2 Duo T7500 2 x 2.2 GHz, Merom
Grafische kaart
ATI Mobility Radeon HD 2600 XT - 256 MB, Core: 400 MHz, Geheugen: 400 MHz, G-DDR 3
Geheugen
2048 MB 
, DDR2 PC5300 667mHz, 2x1024MB, max. 4096MB
Beeldscherm
20.1 inch 16:10, 1680 x 1050 pixel, WSXGA+ High-Definition HP Ultra BrightView, glimmend: ja
Moederbord
Intel PM965
Opslag
2x 160 GB - 5400 rpm, 160 GB 
, 5400 rpm, TOSHIBA MK1637GSX
Geluidskaart
SigmaTel STAC9271D High Definition Audio Controller
Verbindingen
1 Express Kaart 54mm, 4 USB 2.0, 1 Firewire, 1 VGA, 1 HDMI, 1 S-Video, 1 Infrared, 1 Kensington Lock, 1 eSata, Audio Verbindingen: Kopfhörer, Mikrofon, , externe Lautsprecher: hinten, Mitte/Unten, vorne, Card Reader: 5-in-1 (Secure Digital Card, MultiMedia Card, Memory Stick, Memory Stick Pro of xD Picture Card), TV Card: DVB-T TV-Tuner, Uitbreidings poort, eSata
Netwerkmogelijkheden
Marvell Yukon 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (10/100/1000/2500/5000MBit/s), Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (a/b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 1
Optische drive
Matshita DVD-RAM UJ-861H ATA
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 58.5 x 339.5 x 475
Batterij
83 Wh Lithium-Ion, 10.8V 7870mAh
Besturingssysteem
Microsoft Windows Vista Home Premium 32 Bit
Bijkomende functionaliteiten
DVB-T antenna, IR-afstandsbediening, Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0, 24 Maanden Garantie, Afhaal en terugbezorging dienst
Gewicht
7.05 kg, Voeding: 0 g
Prijs
1899 Euro

 

De HP Pavilion HDX 9130 EG overtuigt ons met zijn robuuste, en net gefabriceerde behuizing..
De HP Pavilion HDX 9130 EG overtuigt ons met zijn robuuste, en net gefabriceerde behuizing..
De oppervlak bleven ook onder de gemiddelde lichaamstemperatuur.
De oppervlak bleven ook onder de gemiddelde lichaamstemperatuur.
Ondanks zijn goede prestaties, bleef de Pavilion HDX verbazingwekkend stil tijdens de test.
Ondanks zijn goede prestaties, bleef de Pavilion HDX verbazingwekkend stil tijdens de test.
... en het sluitingsmechanisme is even wennen. De laptop doet zijn taak als desktop vervanger echter goed en is erg geschikt voor kantoortoepassingen, alsook voor niet al teveel eisende games.
... en het sluitingsmechanisme is even wennen. De laptop doet zijn taak als desktop vervanger echter goed en is erg geschikt voor kantoortoepassingen, alsook voor niet al teveel eisende games.
Het sluitingsmechanisme van de afstandsbediening zijn houder kon beter gemaakt worden...
Het sluitingsmechanisme van de afstandsbediening zijn houder kon beter gemaakt worden...
Zeker neon licht zorgt voor hevige reflecties op het glanzende scherm.
Zeker neon licht zorgt voor hevige reflecties op het glanzende scherm.
... goede prestaties, dankzij de Core 2 Duo processor en de ATI HD 2600 XT videokaart.
... goede prestaties, dankzij de Core 2 Duo processor en de ATI HD 2600 XT videokaart.
Naast een helder beeldscherm met goede kijkhoeken, verbaast deze laptop ons ook met zijn lage geluidsproductie en...
Naast een helder beeldscherm met goede kijkhoeken, verbaast deze laptop ons ook met zijn lage geluidsproductie en...
Een webcam is ingebouwd in het scherm.
Een webcam is ingebouwd in het scherm.
... numeriek toetsenbord om de laptop om te toveren in een multifunctionele computer.
... numeriek toetsenbord om de laptop om te toveren in een multifunctionele computer.
... alsook de multimedia afstandsbediening en het...
... alsook de multimedia afstandsbediening en het...
De uitgebreide reeks (goedgeplaaste) interfaces bestaat onderandere uit W-Lan, Bluetooth en een vingerafdruklezer..
De uitgebreide reeks (goedgeplaaste) interfaces bestaat onderandere uit W-Lan, Bluetooth en een vingerafdruklezer..
... met hun indrukwekkende 'dragon design'.
... met hun indrukwekkende 'dragon design'.
De batterij van de HDX is eerder een noodstroomvoorziening.
De batterij van de HDX is eerder een noodstroomvoorziening.

Similar devices

Laptops met dezelfde schermgrootte en gewicht

Kort testrapport HP Pavilion Gaming 16 Laptop: Goedkope 16-inch-laptop met GeForce-GPU
GeForce GTX 1650 Ti Mobile, Comet Lake i5-10300H, 16.1", 2.198 kg
Kort testrapport HP Pavilion Gaming 15: Budget gaming laptop biedt een lange batterijduur
GeForce GTX 1650 Mobile, Renoir (Ryzen 4000 APU) R5 4600H, 15.6", 2.084 kg
Kort testrapport HP Omen X 2S 15 Laptop: double trouble
GeForce RTX 2070 Max-Q, Coffee Lake i7-9750H, 15.6", 2.38 kg
Kort testrapport HP Omen 17 Laptop: High-end gamen met een paar beperkingen
GeForce RTX 2080 Mobile, Coffee Lake i9-9880H, 17.3", 3.3 kg
Kort testrapport HP Gaming Pavilion 15 Laptop: een krachtige maar aangenaam stille gaming-laptop
GeForce GTX 1660 Ti Max-Q, Coffee Lake i7-9750H, 15.6", 2.375 kg
Kort testrapport HP Pavilion Gaming 17: eindelijk, een stille gaming-laptop
GeForce GTX 1660 Ti Max-Q, Coffee Lake i7-9750H, 17.3", 2.76 kg
Kort testrapport HP Omen 15: betaalbare instap-gamer met degelijke batterijduur
GeForce GTX 1650 Mobile, Coffee Lake i5-9300H, 15.6", 2.317 kg

Price comparison

Pro

+Indrukwekkend ontwerp
+Uitgebreide interface en goede goede plaatsing ervan
+W-Lan, Bluetooth
+Vingerafdruk lezer en een externe multimedia afstandsbediening
+Nummeriek toetsenbord
+Erg helder scherm met goede beeldkwaliteit
+Stabiele scherm kijkhoeken
+Hoge prestaties dankzij de Core 2 Duo processor en de ATI HD 2600XT grafishe kaart
+Lage geluids en hitte productie
 

Contra

-Glanzend reflecterend scherm
-Groot en zwaar
-Openings- en sluitingsmechanisme van het scherm
-Afstandsbediening ontgrendel systeem

Rating

HP Pavilion HDX9130eg - 15-02-2008
Christoph Knapp

Behuizing
84%
Toetsenbord
90%
Aanwijsapparaat
84%
Aansluitmogelijkheden
95%
Gewicht
27%
Batterij
55%
Beeldscherm
88%
Gaming-performance
94%
Applicatie-performance
95%
Temperatuur
87%
Luidheid
95%
Extra punten
90%
Gemiddelde
82%
88%
Gaming - Gewogen Gemiddelde
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > Kort testrapport HP Pavilion HDX9130EG Laptop
Christoph Knapp, 2008-04-22 (Update: 2008-11-18)