Notebookcheck

Kort testrapport: Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB Mechanical Gaming Keyboard: een gamer-droom van 170 euro

Vaidyanathan Subramaniam (vertaald door Siemon Boes), 25-02-2020

Elke toets heeft een RGB-randje. De Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB maakt gebruik van Cherry MX Speed-schakelaars om snelle reacties en lage responstijden mogelijk te maken voor competitieve gameplay. De K70 MK.2 Rapidfire vinkt alle vereiste vakjes aan voor een duidelijke aanbeveling, maar voor 170 euro is hij niet bepaald goedkoop en het vergt ook wat tijd om aan het toetsenbord te wennen. In deze review bekijken we de features de Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB onderscheiden van de concurrentie en kijken of het een overweging verdient als je volgende gaming-toetsenbord.

Macro's en remapping van toetsen
Macro's en remapping van toetsen
RGB-effecten
RGB-effecten
RGB-personalisatie
Personalisatie van Windows-lock
Instellingen
Getest: Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB mechanisch gaming-toetsenbord. Testtoestel voorzien door Corsair India.
Getest: Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB mechanisch gaming-toetsenbord. Testtoestel voorzien door Corsair India.

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Als je 170 euro uitgeeft aan een toetsenbord doe je er goed aan om extra veel aandacht te besteden aan de voor- en nadelen en je werkelijke noden. We onderwerpen de Corsair K70 MK.2 Rapidfire nu al enkele maanden aan de grillen van dagelijks gebruik en het toetsenbord houdt voorlopig perfect stand, ondanks onze niet altijd zachtaardige aanpak. De K70 MK.2 heeft een degelijk design, de toetsen laten genoeg afstand tussen elkaar en de aluminium basisplaat zorgt voor een zeer stabiele en comfortabele game- en typervaring. De ingebouwde hardwareprofielen, goede RGB-effecten en USB-doorvoer spreken stuk voor stuk in het voordeel van de K70 MK.2. Hoewel extra programmeerbare toetsen niet beschikbaar zijn, belemmert dit op geen enkele manier de productiviteit of het gamen.

Met flexibiliteit in de keuze van schakelaars en bijna onbeperkte personalisatiemogelijkheden in de driver, zou het Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB mechanische gaming-toetsenbord zeker en vast hoog op je lijstje moeten staan als je op zoek bent naar een gaming-toetsenbord om je concurrentie te slim af te zijn... zolang je bereid bent om aan je reflexen te werken.

De K70 MK.2 Rapidfire is echter niet zonder concurrentie. Gigabyte's Aorus K9 maakt gebruik van optische Flaretech-schakelaars die 100 miljoen toetsaanslagen kunnen doorstaan en is beschikbaar voor 116 euro. Dit terwijl de Razer Huntsman Elite met zijn prijskaartje van 160 euro gebruik maakt van IR-gebaseerde opto-mechanische schakelaars met een activeringspunt van 1,5 mm. Hoewel dit de concurrentie zeker opwarmt, verdient de Corsair K70 MK.2 inderdaad een overweging ten opzichte van de anderen als je de voorkeur geeft aan het vertrouwde klikgeluid van Cherry MX-schakelaars en functies nodig hebt zoals USB-doorvoer en de personalisatiemogelijkheden die worden aangeboden door iCUE.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport: Corsair K70 MK.2 Rapidfire RGB Mechanical Gaming Keyboard: een gamer-droom van 170 euro
Vaidyanathan Subramaniam, 2020-02-25 (Update: 2020-02-25)