Notebookcheck Logo

Intel Foundry Services president Randhir Thakur neemt ontslag

Randhir Thakur (Image Source: EconomicTimes)
Randhir Thakur (Image Source: EconomicTimes)
Tijdens zijn ambtstermijn slaagde Thakur erin Tower Semiconductor over te nemen en MediaTek en het Amerikaanse ministerie van Defensie te contracteren als prominente klanten voor de Intel Foundry Services. Een meningsverschil met CEO Pat Gelsinger over de toekomstige rol van Tower Semiconductor zou verband houden met het ontslag van Thakur.

Toen Pat Gelsinger begin 2021 aantrad als CEO, omvatte zijn visie om Intel weer op de rails te krijgen en tegen 2025 superieure transistorprestaties en een concurrerende energie-efficiëntie te bieden, ook een plan om de productiecapaciteit sterk uit te breiden en de gieterijsector open te stellen voor fabelloze bedrijven via het IFS IDM 2.0-initiatief. Terwijl de Alder Lake en Raptor Lake CPU lineups kunnen dienen als bewijs dat Gelsinger het bedrijf in de juiste richting stuurt, is de Intel Foundry Services plan heeft mogelijk een wegversperring geraakt, vooral nu met het ontslag van IFS President / Intel Senior Vice President Randhir Thakur.

Zoals gemeld door The Register en onmiddellijk bevestigd door Intel, is Thakur afgetreden om "andere mogelijkheden na te streven." Echter, in een e-mail gestuurd naar Intel-werknemers, specificeerde CEO Pat Gelsinger dat Thakur nog steeds toezicht zal houden op de IFS-activiteiten tot Q1 2023. Gelsinger prees Thakur ook voor zijn fundamentele werk bij IFS, waaronder de overname van de Israëlische contractchipmaker Tower Semiconductor voor US$ 5,4 miljard, evenals deals met MediaTek en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ondanks dergelijke verwezenlijkingen bracht de IFS contract manufacturing business slechts US$ 171 miljoen aan inkomsten voor Q3 2022, of ruwweg 1,1% van Intels verkoopcijfers die in het laatste kwartaal werden opgetekend.

Analist Patrick Moorhead gelooft dat de leiding van IFS kan worden overgedragen aan de CEO van Tower Semiconductor rond dezelfde tijd dat de overnamedeal naar verwachting begin 2023 zal worden afgerond. Bronnen binnen de sector die door news.mynavi.jp worden geciteerd, suggereren dat het ontslag van Thakur mogelijk het gevolg is van een "compromisloze onenigheid" met Gelsinger over de toekomstige rol van Tower Semiconductor in het IDM 2.0-plan. Dezelfde bronnen vrezen dat het ontslag de oorspronkelijke IFS-plannen zou kunnen vertragen.

 

Koop de Intel Core i7-12700K desktop processor op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Intel Foundry Services president Randhir Thakur neemt ontslag
Bogdan Solca, 2022-11-23 (Update: 2022-11-23)