Notebookcheck Logo

Hyundai, LG kondigen Amerikaanse productiefaciliteit voor EV-batterijen aan die 300.000 eenheden per jaar gaat produceren

Hyundai's IONIQ 5 genereerde veel Amerikaanse belangstelling toen hij in 2021 op de markt kwam. (Beeldbron: Hyundai)
Hyundai's IONIQ 5 genereerde veel Amerikaanse belangstelling toen hij in 2021 op de markt kwam. (Beeldbron: Hyundai)
Hyundai Motor Group en LG Energy Solution hebben een joint venture aangekondigd voor de oprichting van een accufabriek in de VS. De nieuwe faciliteit komt in Georgia en de productie zal naar verwachting eind 2025 van start gaan. Verwacht wordt dat de nieuwe celproductie zal zorgen voor een stabiele bevoorrading van de elektrische voertuigen van Hyundai, Kia en Genesis die bestemd zijn voor de Amerikaanse markt, en kan leiden tot aanzienlijke prijsverlagingen voor Amerikaanse EV-klanten.

Hyundai Motor Group en LG Energy Solution gaan beginnen met de bouw van een nieuwe Amerikaanse joint venture voor de productie van batterijen https://www.hyundainews.com/en-us/releases/3845 waarbij een nieuwe accufabriek zal worden gebouwd in de staat Georgia. De nieuwe accufabriek komt naast Hyundai Motor Group's Metaplant America dat momenteel in aanbouw is. De bouw van de gezamenlijke batterijfabriek zal eind 2023 beginnen en de batterijproductie zal in het beste geval eind 2025 plaatsvinden.

De nieuwe batterijproductie joint venture zal Genesis, Hyundai en Kia productielijnen bevoorraden, met een verwachte totale output van 30 GWh - genoeg om 300.000 elektrische voertuigen te maken - per jaar als het eenmaal draait. Het is onduidelijk wat de aanleiding was om een fabriek in de VS te openen, maar het is veilig om te zeggen dat ten minste een deel van de schuld ligt bij de nieuwe Amerikaanse belastingvoordelen voor lokaal geproduceerde elektrische voertuigen en EV-batterijpakketten.

Zelfs als de Amerikaanse belastingvoordelen worden afgeschaft, zal de verhoogde productiecapaciteit.. waarschijnlijk de vraag verlichten en de prijzen van EV's in de VS verbeteren, wat zal leiden tot een grotere acceptatie.

Koop een ChargePoint Home Flex 50 Amp Level 2 Electric Vehicle (EV) Charger op Amazon.

Bron(nen)

Hyundai (1, 2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Hyundai, LG kondigen Amerikaanse productiefaciliteit voor EV-batterijen aan die 300.000 eenheden per jaar gaat produceren
Julian van der Merwe, 2023-05-27 (Update: 2023-05-27)