Notebookcheck Logo

Honor Magic V2 krijgt meer bloatware met eerste wereldwijde update

De Magic V2 zou belangrijke OS-updates moeten ontvangen tot Android 17. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
De Magic V2 zou belangrijke OS-updates moeten ontvangen tot Android 17. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
Honor heeft zijn eerste update uitgebracht voor de wereldwijde versies van de Magic V2, zijn rivalen OnePlus Open, Galaxy Z Fold5 en Pixel Fold. De meer dan 500 MB grote update, die wordt verspreid als MagicOS 7.2.0.124, houdt de Honor Magic V2 op Android 13, maar voegt er de Android beveiligingspatch van vorige maand aan toe en voegt er nog wat bloatware aan toe.

Honor heeft zijn eerste wereldwijde software-update voor de Magic V2 uitgebracht, ongeveer veertien dagen nadat het bedrijf begon met de verkoop van zijn Galaxy Z Fold5 (momenteel $1.499,99 op Amazon), OnePlus Open en Pixel Fold concurrent wereldwijd. Voor de context: de wereldwijde versies van de Magic V2 worden momenteel geleverd met MagicOS 7.2.118, op Android 13 gebaseerde software die ook de beveiligingspatch van oktober 2023 bevat. Honor is begonnen met het upgraden van Magic V2-toestellen naar MagicOS 8 in Chinakan hetzelfde niet gezegd worden van hun wereldwijde tegenhangers.

In plaats daarvan distribueert het bedrijf nu MagicOS 7.2.0.124, dat ook het uitgebreide buildnummer C431E1R2P2 draagt op ons apparaat. Overigens heeft Honor MagicOS 7.2.0.123 in november naar de Chinese toestellen gedistribueerd. Het lijkt er echter op dat MagicOS 7.2.0.124 geen van de veranderingen van zijn directe voorganger deelt, die functionaliteiten bevatte die met wereldwijde modellen werden meegeleverd, zoals een pure statusbalkmodus die alle pictogrammen op de statusbalk verbergt, behalve een paar kernpictogrammen. Zoals de onderstaande schermafbeelding laat zien, brengt MagicOS 7.2.0.124 twee specifieke wijzigingen aan, waaronder de installatie van een Music Player als een systeemapp die verwijderd kan worden.

Daarnaast voegt de update Honor Docs toe, een andere app van de eerste partij die gemakkelijk verwijderd kan worden. Bovendien verplaatst MagicOS 7.2.0.124 de Magic V2 naar de januari 2024 set van beveiligingspatches en kan het ook naar de Google Play systeemupdate van dezelfde maand. Elders beweert Honor de systeemprestaties en stabiliteit te hebben geoptimaliseerd op niet nader gedefinieerde gebieden, hoewel het nog maar de vraag is hoeveel deze wijzigingen bijdragen aan de bestandsgrootte van 544 MB van de update. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de Magic V2 MagicOS 8 wereldwijd zal ontvangen. Daarentegen heeft Honor aangegeven dat het van plan is om het apparaat later deze maand in China te upgraden naar MagicOS 8 en Android 14 https://www.huaweicentral.com/honor-shares-magicos-8-0-upgrade-plan-devices-and-rollout-time/.

(Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
(Afbeeldingsbron: Notebookcheck)

Bron(nen)

Notebookcheck

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Honor Magic V2 krijgt meer bloatware met eerste wereldwijde update
Alex Alderson, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)