Notebookcheck Logo

Het nieuwe hulpmiddel voor slaapapneu van Samsung Galaxy Watch krijgt goedkeuring van de FDA

Het slaapapneu detectiehulpmiddel van Samsung is nu goedgekeurd door de FDA. (Afbeeldingsbron: Samsung)
Het slaapapneu detectiehulpmiddel van Samsung is nu goedgekeurd door de FDA. (Afbeeldingsbron: Samsung)
Samsung heeft aangekondigd dat zijn slaapapneu-detectiefunctie voor de Galaxy Watch nu is goedgekeurd voor gebruik door de FDA. Het hulpmiddel volgt u tijdens uw slaap, controleert op tekenen van de aandoening en geeft een waarschuwing als het iets vindt. De functie wordt later dit jaar gelanceerd en zal beschikbaar zijn via de Samsung Health Monitor app.

Een nieuwe slaapapneu-functie voor het Samsung Galaxy Watch is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Volgens een persbericht van het bedrijf heeft de wearable De Novo goedkeuring gekregenwat betekent dat het agentschap van mening is dat er een "redelijke zekerheid van veiligheid en effectiviteit voor het beoogde gebruik" is.

De functie is de eerste in zijn soort die door de FDA is goedgekeurd en heeft in Korea al groen licht gekregen van het Ministerie van Voedsel- en Medicijnveiligheid (MFDS). Het hulpmiddel stelt gebruikers ouder dan 22 jaar met een Galaxy smartwatch in staat om tekenen van matige tot ernstige obstructieve slaapapneu (OSA) te detecteren. Volgens Samsung blijven de symptomen vaak onopgemerkt en kunnen ze een slechte slaapkwaliteit veroorzaken en, in sommige gevallen, het risico op sommige hart- en vaatziekten verhogen.

Het hulpmiddel vereist twee nachten slaap, wat het bedrijf definieert als twee rustperiodes van vier of meer uur binnen een periode van tien dagen. Positieve resultaten verschijnen in een melding via de Samsung Health Monitor app, die beschikbaar is voor iOS en Android. De app adviseert u om medische hulp in te schakelen als uw horloge tekenen van slaapapneu detecteert. De slaapapneu detectie tool van Samsung zal in het derde kwartaal beschikbaar zijn in de VS via de Samsung Health Monitor app. Het valt nog te bezien wanneer de functie wordt uitgerold naar meer regio's zoals Europa.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Het nieuwe hulpmiddel voor slaapapneu van Samsung Galaxy Watch krijgt goedkeuring van de FDA
Polly Allcock, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)