Notebookcheck Logo

Grappige Retro Pixel Pocket: Nieuwe Game Boy Pocket lookalike debuteert met Allwinner A64 chipset

De Retro Pixel Pocket draait op Android. (Afbeelding bron: Funnyplaying)
De Retro Pixel Pocket draait op Android. (Afbeelding bron: Funnyplaying)
De Retro Pixel Pocket is een nieuwe 3-inch gaming handheld met een minimalistische esthetiek. De Retro Pixel Pocket is ontworpen door Funnyplaying om op een Game Boy Pocket te lijken en maakt onder andere gebruik van een Allwinner A64 chipset, 1 GB RAM en een 720p scherm.

Funnyplaying is eindelijk begonnen met de verkoop van de Retro Pixel Pocket, bijna een jaar nadat het bedrijf de gaming handheld voor het eerst tekende. Geïnspireerd door de Game Boy Pocket, zal de Retro Pixel Pocket waarschijnlijk concurreren met de Anbernic RG35XX die in januari werd gelanceerd. Maar terwijl Anbernic zijn 3,5-inch gaming handheld verkoopt voor US$55.99, kostte de Retro Pixel Pocket aanvankelijk US$79.99, maar is nu gestegen naar US$99.99.

Volgens Funnyplaying is de Retro Pixel Pocket uitgerust met de Allwinner A64, een low-powered chipset met vier ARM Cortex-A53 CPU-kernen geklokt op 1,1 GHz en een Mali-400 MP2 GPU die OpenGL ES 2.0 en OpenVG 1.1 ondersteunt. Daarnaast heeft de Retro Pixel Pocket 1 GB DDR3 RAM, 8 GB eMMC flash opslag en ondersteuning voor MicroSD kaart uitbreiding voor het opslaan van games. Ook heeft Funnyplaying Wi-Fi connectiviteit toegevoegd om game art te synchroniseren.

Bovendien bevat de gaming handheld een 3-inch gelamineerd display met 720 x 720 pixels. Elders heeft Funnyplaying twee schouderknoppen, ABXY knoppen, start/select knoppen en een kleine d-pad geïntegreerd. De gaming handheld beschikt ook over een 2 W speaker. Zie Funnyplaying's website voor meer details.

(Beeldbron: Funnyplaying)
(Beeldbron: Funnyplaying)
(Beeldbron: Funnyplaying)
(Beeldbron: Funnyplaying)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Grappige Retro Pixel Pocket: Nieuwe Game Boy Pocket lookalike debuteert met Allwinner A64 chipset
Alex Alderson, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)