Notebookcheck Logo

Google Pixel Watch specs lekken online

De Pixel Watch is vanaf morgen te bestellen in meerdere kleuren. (Beeldbron: Google)
De Pixel Watch is vanaf morgen te bestellen in meerdere kleuren. (Beeldbron: Google)
De Pixel Watch is er bijna na maanden van plagen. Vooruitlopend op het lanceringsevenement van morgen heeft een leaker de specificaties van de smartwatch gedeeld, waaronder de aanwezigheid van 2 GB RAM maar de magere Exynos 9110 SoC.

Leaker Yogesh Brar heeft ruim een dag voor de lancering van de smartwatch talloze specificaties van de Pixel Watch gedeeld. Vermoedelijk afkomstig van een Franse retailer, bevat het lek geen prijsinformatie. Echter, Google zou volgens de geruchten de prijs van de Pixel Watch hebben vastgesteld op 349 dollar, met 399 dollar voor het LTE-model.

Volgens Brar heeft de Pixel Watch een 1,6-inch AMOLED-scherm met 320 PPI. Het scherm zit in een behuizing van 41 mm, zou tot 1.000 nits aan helderheid leveren en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 5 3D. Zoals Google's marketingbeelden al lieten zien, zal de Pixel Watch ook gebruik maken van always-on display (AoD) functionaliteit, in navolging van zijn concurrenten.

Het is geen verrassing dat de Pixel Watch zal worden geleverd met Wear OS 3.5, niet Wear OS 4. Naar verluidt zal de smartwatch ook ECG's kunnen nemen en waterdicht zijn tot 5 ATM. Helaas zal de Pixel Watch slechts tot 24 uur batterijduur bieden, een slechte vertoning in vergelijking met de Apple Watch Series 8 en Galaxy Watch5 series.

Mogelijk komt de slechte batterijduur voort uit het gebruik van de Exynos 9110een chipset die plaats heeft gemaakt voor de Exynos W920. Brar voegt eraan toe dat Google de verouderde chipset heeft aangevuld met 2 GB RAM en een Cortex M33 co-processor, waarvan de effecten in dit stadium onbekend zijn. Hoe dan ook, het zal interessant zijn om te zien hoe de Pixel Watch zich verhoudt tot hedendaagse smartwatches, met name de Galaxy Watch5.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
Alex Alderson, 2022-10- 5 (Update: 2022-10- 5)