Notebookcheck Logo

Google Pixel 7 Pro wordt gelanceerd met nieuwer Samsung-scherm nu Google Tensor 2-details opduiken

De Pixel 7-serie zal vertrouwen op tweede-generatie Google Tensor-hardware met een vreemde configuratie. (Afbeelding bron: Google)
De Pixel 7-serie zal vertrouwen op tweede-generatie Google Tensor-hardware met een vreemde configuratie. (Afbeelding bron: Google)
Volgens berichten hebben bootlogs van een Pixel 7 Pro-prototype informatie onthuld over het toestel en zijn tweede-generatie Google Tensor-chipset, codenaam GS201. De Pixel 7-serie wordt dit najaar gelanceerd naast de Pixel Watch.

Details over Google's tweede generatie Tensor-chipset zijn online verschenen, maanden voor de verwachte komst van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. Hoewel Google de Pixel 7-serie al heeft onthuld, heeft het veel details achtergehouden voor een bredere aankondiging in de herfst. Vervolgens zijn hands-on beelden van een Pixel 7 Pro-prototype gelekt, waardoor enkele details over de handset en zijn chipset werden bevestigd.

Nu beweert Telegram-kanaal Google News beweert te hebben gegraven in de boot logs van een gemetselde Pixel 7 Pro, mogelijk het toestel dat eerder lekte. Blijkbaar heeft Google de Pixel 7 Pro uitgerust met een Samsung S6E3HC4-scherm, omhoog van de S6E3HC3 in de Pixel 6 Pro. Het valt nog te bezien welke hardwarewijzigingen Samsung S6E3HC4 bevat; het display behoudt de 3.120 x 1.440-pixelresolutie waarop dePixel 6 Provertrouwt.

Bovendien suggereren dezelfde logboeken dat de Google Tensor 2 (GS201) dezelfde kernstructuur heeft als zijn voorganger. Specifiek, de tweede generatie SoC heeft ARM Cortex-A55 efficiëntie kernen, in plaats van de nieuwe Cortex-A510. Helaas heeft Google News niet kunnen bevestigen welke andere CPU-kernen voorkomen in de 4+2+2 opstelling van de Tensor 2. Naar verluidt, zal Google vertrouwen op TSMC's 4 nm node, een afspiegeling van de Snapdragon 8 Plus Gen 1. Om de een of andere reden zal de Pixel Watch niet worden gelanceerd met zo geavanceerde lithografie, zoals we afzonderlijk hebben besproken.

(Beeld bron: Telegram)
(Beeld bron: Telegram)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Google Pixel 7 Pro wordt gelanceerd met nieuwer Samsung-scherm nu Google Tensor 2-details opduiken
Alex Alderson, 2022-06-23 (Update: 2022-06-23)