Notebookcheck Logo

Google Pixel 6a blinkt uit in vroege camera- en beeldschermtests

De Pixel 6a heeft fatsoenlijke camera's en een goed beeldscherm, ondanks zijn middenklasse prijskaartje. (Afbeelding bron: Google)
De Pixel 6a heeft fatsoenlijke camera's en een goed beeldscherm, ondanks zijn middenklasse prijskaartje. (Afbeelding bron: Google)
DxOMark heeft zijn gedachten gegeven over de Pixel 6a, Google's nieuwste middenklasse smartphone. De camera's van de Pixel 6a zouden boven hun gewicht uitsteken en maar net onderdoen voor die van de Pixel 6. De Pixel 6a biedt naar verluidt ook een toonaangevend beeldscherm, zelfs met een 1080p-resolutie en een verversingssnelheid van 60 Hz.

De Pixel 6a heeft nu zijn eerste ronde van beoordelingen ontvangen, nu Google vorige week is begonnen met de verzending van het toestel. Hoewel sommige reviews de Pixel 6a op sommige gebieden hebben bekritiseerd, DxOMarkvan mening dat de mid-range smartphone bijna net zo goed is als de Pixel 6 op belangrijke aspecten. Kortom, de Pixel 6a levert niet alleen uitstekende cameraprestaties voor zijn prijs, maar hij levert ook een indrukwekkende beeldschermkwaliteit.

In de algemene camerarating van DxOMark scoorde de Google Pixel 6a 130 punten, de 21e plaats in de algemene ranglijst van de website. Ter vergelijking, de Pixel 6a staat gelijk met de iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 en iPhone 13 minidie allemaal varianten van dezelfde camerasensoren hebben. DxOMarkbeschouwt de camera's van de Pixel 6a slechts als tweede voor die in dePixel 6voor smartphones die ook tussen de 400 en 600 dollar kosten.

Helaas is de front-facing camera van de Pixel 6a niet opgewassen tegen de kwaliteit van zijn rear-facing tegenhangers. Meer specifiek scoorde de front-facing camera 86 punten, waarmee hij op de 49e plaats staat en op gelijke hoogte komt met de OnePlus 7 Pro. In het algemeen, DxOMarkdat de Pixel 6a's naar achteren gerichte camera's 'zeer goede algemene foto- en videokwaliteit voor de prijs' leveren, ondanks het gebruik van de versleten Sony IMX363-camerasensor.

Ook het beeldscherm van de Pixel 6a scoorde 86 punten in de tests van DxOMark, wat resulteerde in een 'Silver Display'-onderscheiding. Hoewel het scherm kritiek kreeg vanwege de verversingssnelheid van 60 Hz, wordt beweerd dat het OLED-scherm een fatsoenlijke kleurweergave biedt, evenals een solide leesbaarheid onder de meeste testomstandigheden. Fel zonlicht is hier de uitzondering, waar de Pixel 6a het laat afweten. Toch doet de Pixel 6a hier niet onder voor zijn grotere broer, wat misschien indrukwekkend is gezien het prijsverschil.

(Afbeelding bron: DxOMark)
(Afbeelding bron: DxOMark)
(Afbeelding bron: DxOMark)
(Afbeelding bron: DxOMark)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Google Pixel 6a blinkt uit in vroege camera- en beeldschermtests
Alex Alderson, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)