Notebookcheck Logo

Google brengt Android 13 Beta naar pas uitgebrachte Pixel 6a

De Pixel 6a kan al worden geüpgraded naar Android 13, wat zijn eerste OS-update van drie zal zijn. (Afbeelding bron: Google)
De Pixel 6a kan al worden geüpgraded naar Android 13, wat zijn eerste OS-update van drie zal zijn. (Afbeelding bron: Google)
Google heeft het Android 13 Beta-programma geopend voor de Pixel 6a, zijn nieuwste smartphone. De Pixel 6a is nu beschikbaar om te downloaden en heeft alle versies van Android 13 Beta overgeslagen tot Beta 4.1. Android 13 Beta 4.1 is beschikbaar om handmatig te installeren op de Pixel 6a of via het Android Beta Programma.

Google heeft zijn belofte waargemaakt om de Pixel 6a toe te voegen aan het Android 13 Beta programma. Zoals we gemeld hebben vorige week, hoopte Google te beginnen met het uitrollen van Android 13 Beta builds naar zijn nieuwste mid-range smartphone in de eerste week van augustus. Voor context, de Pixel 6a is op de juni 2022 beveiligingspatch met stabiele Android 12 builds. Verrassend genoeg heeft Google een build met de april 2022 set beveiligingspatches vooraf geladen op Pixel 6a retail units.

Android 13 Beta 4.1 verandert dat voor de Pixel 6a, door het te upgraden naar de beveiligingspatch van juli 2022, evenals naar Android 13 meer in het algemeen. De bètaversie bevat echter een bug waarbij in het systeemmenu en de Security Hub wordt aangegeven dat de beveiligingspatch van 1 juni 2022 is geïnstalleerd. Overigens blijft de beveiligingspatch van juli de meest recente update voor Pixel-smartphones; Google heeft nog voor geen enkele Pixel-smartphone een stabiele augustus-update uitgebracht.

Net als bij andere Pixel-smartphones, kun je Android 13 Beta 4.1 handmatig downloaden en installeren op de Pixel 6a. Als dat je ding is, dan hebben we de Factory image en het over-the-air (OTA) bestand hieronder verstrekt. Als alternatief kunt u uw Pixel 6a inschrijven via Google's 'Android Beta voor Pixel' portal, die Android 13 Beta 4.1 voor u zal installeren. Houd er rekening mee dat het proces niet automatisch verloopt. In plaats daarvan moet u akkoord gaan met het ontgrendelen en opnieuw vergrendelen van de bootloader van uw apparaat, naast andere kleine vereisten.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Google brengt Android 13 Beta naar pas uitgebrachte Pixel 6a
Alex Alderson, 2022-08- 3 (Update: 2022-08- 3)