Notebookcheck Logo

Google Nest Wifi Pro: Pre-orders beginnen voor Matter standaard en Wi-Fi 6E compatibele routers

De Google Nest Wifi Pro is er in vier kleuren. (Beeldbron: Google)
De Google Nest Wifi Pro is er in vier kleuren. (Beeldbron: Google)
Google heeft de Nest Wifi Pro onthuld, zijn meest geavanceerde Wi-Fi router tot nu toe. De nieuwe router ondersteunt niet alleen Wi-Fi 6E-connectiviteit, maar meerdere units kunnen ook worden gebruikt in een mesh-opstelling. De Google Nest Wifi Pro ondersteunt onder meer ook de Matter smart home-standaard.

Google heeft de Google Nest Wifi Pro aangekondigd, ondanks een productevenement op 6 oktober. De Nest Wifi Pro is gebouwd om in een huis te passen zonder er te opdringerig uit te zien en is ook de eerste Wi-Fi 6E-router; tot nu toe zijn de routers van het bedrijf vastgelopen op de oudere Wi-Fi 5-standaard.

Volgens Google maakt de tri-band router in de Nest Wifi Pro het mogelijk om tot 5,4 Gbps (AXE5400) te werken via 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz netwerken. Bovendien biedt elke router tot 2.200 vierkante meter per router, wat lineair schaalt voor elke toegevoegde router dankzij IEE 802.11s mesh Wi-Fi. De fineprint van Google stelt echter dat je niet meer dan vijf routers in een mesh-netwerk moet combineren.

Bovendien kan de Nest Wifi Pro tot 300 aangesloten apparaten per netwerk aan en heeft hij twee Gigabit Ethernet-poorten per router. Helaas is de nieuwe router niet te combineren in een mesh-netwerk met huidige Google Wifi of Nest Wifi routers. Google heeft geen reden gegeven voor deze incompatibiliteit, maar het betekent dat je je hele netwerk moet upgraden om een Nest Wifi Pro te kunnen gebruiken.

De Nest Wifi Pro begint bij US$199,99 voor een enkele router en loopt op tot US$299,99 voor twee stuks. Als alternatief verkoopt Google een driepack voor US$399,99. De goedkoopste manier om de mesh-dekking van de router te maximaliseren is dus de aanschaf van een twee- en een driepack voor US$699,98. De Nest Wifi Pro is vanaf vandaag te bestellen in de kleuren Fog, Lemongrass, Linen en Snow en wordt vanaf 27 oktober verzonden.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Google Nest Wifi Pro: Pre-orders beginnen voor Matter standaard en Wi-Fi 6E compatibele routers
Alex Alderson, 2022-10- 5 (Update: 2022-10- 5)