Notebookcheck Logo

GoPro leak tips new Max 2 360-degree camera with upgraded cooling solution and redesign on the cards

Het lijkt erop dat GoPro de verouderende Max 360° camera in de komende maanden gaat updaten. (Afbeeldingsbron: GoPro)
Het lijkt erop dat GoPro de verouderende Max 360° camera in de komende maanden gaat updaten. (Afbeeldingsbron: GoPro)
Een nieuw lek toont een aankomende camera van GoPro, en de vormfactor suggereert dat een nieuwe GoPro Max 2 360-graden camera de volgende lancering van het actiecameramerk zou kunnen zijn. Het is echter ook mogelijk dat de nieuwe GoPro camera een FPV-drone wordt.

Insta360 lanceerde onlangs de X4, waardoor velen zich afvroegen of GoPro op de lancering zou reageren met een eigen nieuwe 360°-camera. Blijkbaar, volgens een recent lek door @Quadro_News op Xlijkt GoPro inderdaad een reactie te plannen, hoewel er op dit moment nog niet veel bekend is over de Max 2.

Het cryptische nieuwe lek, dat niets meer is dan een afbeelding van de aankomende nieuwe actiecamera, toont alleen de lens en behuizing van een camera met het GoPro-logo. Het ontwerp geeft echter wel wat stof tot speculatie. Om te beginnen is de ronde lensbehuizing uniek voor de huidige GoPro Max 360-graden camera, terwijl de rest van GoPro's camera's vierkante of rechthoekige lensbehuizingen hebben, wat suggereert dat dit inderdaad de afgebeelde GoPro Max 2 is.

Hoewel er geen display te zien is in de uitgelekte afbeelding, lijkt het deel van de behuizing onder de lens meer dan voldoende om een display aan de andere kant van de camerabehuizing te huisvesten. De camerabehuizing heeft ook een geribbeld ontwerp, wat suggereert dat GoPro misschien een verbeterde koeloplossing heeft ontworpen voor de nieuwe Max 2 camera.

Het laatste wat we hoorden over een potentiële GoPro "Max 2.0" was in een bericht op X afgelopen septemberhoewel GoPro al zo vroeg in het ontwikkelingsproces weinig details gaf.

De huidige GoPro Max(momenteel $514,95 op Amazon) was de meest recente poging van het merk op het gebied van 360°-camera's, en hij heeft een indrukwekkend gevecht geleverd tegen de Insta360 X2 met 6K, 360-graden video en een compacte vormgeving, hoewel hij op de reputatie heeft gekregen dat hij op warme dagen enigszins oververhit raakt voor oververhitting op warme dagen of tijdens lange opnamesessies.

Als GoPro überhaupt concurrerend wil zijn in de huidige ruimte voor 360-graden actiecamera's, zal het op zijn minst de Insta360 X4(momenteel $499,99 op Amazon) en zijn 8K 60 fps 360° video. Er is ook geen indicatie over een lanceerdatum voor de GoPro Max 2, maar aangezien de eerste generatie Max in oktober 2019 werd gelanceerd, zou het geen verrassing zijn als de nieuwe 360-graden camera eind 2024 of begin 2025 wordt gelanceerd.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > GoPro lek tipt nieuwe Max 2 360 graden camera met verbeterde koeling en herontwerp op de kaarten
Julian van der Merwe, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)