Notebookcheck

Genesis Thor 400 RGB mechanische toetsenbord hands-on: Alles wat je zou verwachten voor ongeveer US$100

Genesis Thor 400 RGB mechanisch toetsenbord hands-on review (Bron: Own)
Genesis Thor 400 RGB mechanisch toetsenbord (Bron: Eigen)
De Genesis Thor 400 RGB is een full-size programmeerbaar mechanisch toetsenbord dat wordt geleverd met een afneembare palmsteun. Het maakt gebruik van Kailh Red-schakelaars en de set functies omvat zowel vooraf ingestelde als aanpasbare RGB-verlichtingsinstellingen, n-toets rollover, configureerbare macrotoetsen, en nog veel meer. De plaatsing van de achtergrondverlichting/volumeknop lijkt het enige minpuntje.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Ruwweg een jaar na mijn aangename kennismaking met het uitstekende RX85 RGB mechanische toetsenbord, is de tijd gekomen voor een nieuw gaming randapparaat van dit bedrijf met hoofdkantoor in Polen om op mijn bureau te landen. Het onlangs uitgebrachte Genesis Thor 400 RGB toetsenbord is nauw verwant aan de Thor 401 RGBaangezien het enige verschil tussen hen het gebruikte type schakelaars is: Kailh Red voor de 400 RGB, en Kailh Brown voor de 401 RGB.

Hoewel de prijs afhankelijk is van de winkelier en de regio, zou de Genesis Thor 400 RGB in de meeste delen van de wereld verkrijgbaar moeten zijn voor minder dan US$100. Vandaag nemen we dit stukje hardware onder de loep en komen zoals gewoonlijk met een oordeel.

Inhoud doos, ontwerp, bouwkwaliteit

De Genesis Thor 400 RGB wordt geleverd in een voor de fabrikant typische doos, die er goed uitziet en voldoende bescherming biedt voor de inhoud. De doos bevat het toetsenbord, de beknopte installatiegids en een keycap-verwijderaar. Het gebruik ervan is eenvoudig, maar degenen die nog nooit een dergelijk hulpmiddel hebben gebruikt, zouden deze korte video moeten bekijken om het idee te krijgen. Met een beetje fantasie kan dit accessoire ook worden gebruikt om kabels te beheren.

Over het algemeen ziet het toetsenbord eruit zoals afgebeeld op de doos. De symbolen voor de alternatieve functies zijn echter uitgebleekt bij het vergelijken van de echte met die op de verpakking. Dit is geen groot probleem, maar ik vind het wel het vermelden waard. De volume/backlight-knop ziet er goed uit en voelt ook goed aan, maar ik heb een probleem met de grootte en de positie ervan (een beetje groter dan ik zou willen, en naar mijn mening een beetje misplaatst).

Kort na het in gebruik nemen zullen de meeste gebruikers concluderen dat de Thor 400 RGB is gebouwd met kwaliteitsmaterialen en aanvoelt als een stukje hardware dat gemaakt is om lang mee te gaan. Wanneer het wordt blootgesteld aan extreme kracht, zal het waarschijnlijk buigen of breken, maar dit is per slot van rekening geen robuust accessoire van militaire kwaliteit. In normale omstandigheden wordt verondersteld dat het jarenlang meegaat dankzij de gegarandeerde levensduur van 50 miljoen toetsaanslagen van de schakelaars en de dubbele injectie keycaps die worden gebruikt bij het maken ervan.

Specs, functies, gebruik in de praktijk

De Genesis Thor 400 RGB gebruikt Kailh Red schakelaars met een reisafstand van 1,8 mm en een bedieningskracht van 45 gram, evenals een responstijd van 8 ms. Hoewel hij in de meeste scenario's snel genoeg aanvoelt, vind ik de reactietijd van de Thor 400 RGB iets langzamer dan die van de RX85 RGB. Aan de andere kant zijn de Kailh Red schakelaars die in de Thor 400 RGB worden gebruikt minder lawaaierig dan de Kailh Brown die in de RX85 RGB wordt gebruikt.

De magnetisch afneembare palmsteun ziet er goed uit en voelt solide aan. Omdat er geen materiaal omheen zit, is het schoonmaken erg eenvoudig en zal het niet uit elkaar vallen zoals het geval was met de kunstlederen hoes van mijn oude Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000die ook nog eens een erbarmelijke software metgezel had.

Gelukkig is de software die nodig is om de Genesis Thor 400 RGB aan te passen eenvoudig te gebruiken en werkt deze zoals bedoeld. Hoewel de aangepaste RGB-lichtvoorinstellingen kunnen worden aangepast zonder het gebruik ervan, kunnen het opnemen en beheren van macro's niet worden gedaan zonder het gebruik ervan. Naast de lichtinstellingen beschikt de Thor 400 RGB-software over vier afzonderlijke profielen: Office (zonder de mogelijkheid om macro's toe te wijzen) en drie aangepaste profielen, die elk de gebruiker de mogelijkheid bieden om macro's toe te wijzen, die toegankelijk zijn via de multimedia functietoetsen.

Typen op de Genesis Thor 400 RGB is altijd een plezier en de toetsen hebben de juiste afmetingen voor mijn (eerlijk gezegd nogal dunne) vingers. De standaard RGB verlichtingsinstellingen zien er goed uit en het aanpassen van de intensiteit en snelheid (waar van toepassing) van deze instellingen is erg eenvoudig. Het populaire PRISMO effect staat uiteraard ook in de lijst. Jammer genoeg laat de software niet toe om de polling rate aan te passen. Aan de andere kant is het inschakelen van de Gaming mode (en dus het uitschakelen van de Windows en contextuele menu toetsen) erg gemakkelijk en kan worden gedaan door gebruik te maken van de Fn + Windows toetscombinatie.

Het goede, het slechte, en de waarheid

Dit mechanische toetsenbord heeft een stevige aluminium behuizing (met plastic aan de onderkant, natuurlijk), onboard geheugen voor het opslaan van de aangepaste profielen en macro's, evenals duurzame Kailh Red schakelaars. De rubberen anti-slip voetjes en de afneembare palmsteun doen hun werk goed en de algehele ervaring is behoorlijk aangenaam.

Bij gebruik in gaming scenario's kan lag een probleem worden in intense situaties. Hoewel de Thor 400 RGB beschikt over n-key rollover, kan de polling rate niet worden aangepast en is de responstijd van 8 ms misschien niet genoeg voor sommige gebruikers. Tijdens het gebruik van de softwaretoepassing stuitte ik op een paar Chinees-talige tekststrings. Niets om de software onbruikbaar te maken, maar genoeg voor een slechte indruk. Tenslotte vind ik de schroeven die gemakkelijk kunnen worden opgemerkt er niet goed uitzien (het gebruik van zilverkleurige schroeven zou een goed idee kunnen zijn, aangezien het veranderen van het ontwerp om ze onzichtbaar te maken nu zo gemakkelijk is) en de grootte en plaatsing van de volume/backlight modus knop.

De Genesis Thor 400 RGB ziet er goed uit en voelt goed aan, zelfs zonder rekening te houden met de prijs. Zoals hierboven vermeld, valt er niet al te veel te verbeteren om hem bijna perfect te maken. Echter, de Thor 400 RGB levert al bijna alles wat een gebruiker kan vragen voor de prijs, en dat is wat telt op het einde.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft het Genesis Thor 400 RGB mechanische toetsenbord van Genesis gratis ontvangen om te testen.

Bron(nen)

Genesis (officiële productpagina)

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senor Tech Writer - 5414 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 176934 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Genesis Thor 400 RGB mechanische toetsenbord hands-on: Alles wat je zou verwachten voor ongeveer US$100
Codrut Nistor, 2021-04-18 (Update: 2021-04-18)