Notebookcheck Logo

Geekom A8 mini PC lanceert met de nieuwste AMD Ryzen 9, eGPU-ondersteuning en ruimtebesparend ontwerp

Geekom A8 mini PC lanceert met Hawk Point APU's (Beeldbron: Geekom)
Geekom A8 mini PC lanceert met Hawk Point APU's (Beeldbron: Geekom)
Geekom heeft officieel de A8 onthuld. De nieuwe mini PC is uitgerust met high-end AMD Hawk Point APU's, met de optie om hem te kopen met de Ryzen 9 8945HS. Hij ondersteunt ook eGPU via USB4 en heeft een compact ontwerp. De huidige vanafprijs is $749.

De Geekom A8 is de nieuwste high-end mini PC in het groeiende portfolio van het bedrijf. Hij wordt aangedreven door de nieuwste AMD Hawk Point APU's, waarbij de basisvariant is uitgerust met de Ryzen 7 8845HS en het topmodel wordt geleverd met de Ryzen 9 8945HS. Dankzij de verbeterde NPU in deze processors zit de minicomputer boordevol AI-slimmigheden, waaronder een intelligente optimalisatiefunctie die zorgt voor soepele prestaties.

Bovendien hebben de nieuwe Hawk Point APU's de gerenommeerde AMD Radeon 780M iGPUwaardoor de A8 mini PC in staat is om moderne games te draaien. Geekom zegt dat het bedrijf het systeem met veel populaire titels heeft getest, en dat het in al deze titels speelbare FPS kon leveren.

Voor een nog betere game-ervaring brengt Geekom A8 het volgende mee externe GPU ondersteuning via de 40 Gbps USB4-poort. Natuurlijk is er ook een OCuLink-poort beter geweest zijn, maar het is goed om te zien dat de eGPU ondersteuning beschikbaar is. Wat de poorten betreft, de mini PC heeft er een royaal aantal. Dat zijn onder andere drie USB 3.2 Gen 2, één USB 3.2 Gen 2, één USB 3.2 Type-C en twee HDMI 2.0.

Via de USB4, USB 3.2 Type-C en twee HDMI-poorten kan de mini PC vier schermen weergeven met een resolutie tot 8K. Wat het ontwerp betreft, heeft de Geekom A8 een compacte behuizing van 112,4 x 112,4 x 37 mm met een capaciteit van 0,47 liter. Hij heeft ook een robuuste koelinstallatie met de naam IceBlast 1.5. Het bedrijf zegt dat dit voor stabiele prestaties bij weinig geluid kan zorgen.

Wat de prijs betreft: de Geekom A8 met Ryzen 7, 32 GB RAM en 1 TB SSD kost momenteel $749 in de officiële winkel. De Ryzen 9-variant van de mini PC met dezelfde hoeveelheid RAM en 2 TB SSD kost $899. Een goed alternatief is de Minisforum UM780 XTX(verkrijgbaar op Amazon), die een OCuLink-poort heeft voor nog betere eGPU-prestaties.

Connectiviteitspoorten (Afbeelding bron: Geekom)
Connectiviteitspoorten (Afbeelding bron: Geekom)
Belangrijkste kenmerken van de mini-PC (Afbeelding bron: Geekom)
Belangrijkste kenmerken van de mini-PC (Afbeelding bron: Geekom)
Ruimtebesparend ontwerp (Afbeelding bron: Geekom)
Ruimtebesparend ontwerp (Afbeelding bron: Geekom)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Geekom A8 mini PC lanceert met de nieuwste AMD Ryzen 9, eGPU-ondersteuning en ruimtebesparend ontwerp
Abid Ahsan Shanto, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)