Notebookcheck Logo

Garmin rolt stilletjes nieuwe slaaptracking-functie uit naar recente smartwatches

Veel Garmin smartwatches kunnen uw dutjes bijhouden, te beginnen met de Venu 3-serie. (Afbeeldingsbron: Garmin)
Veel Garmin smartwatches kunnen uw dutjes bijhouden, te beginnen met de Venu 3-serie. (Afbeeldingsbron: Garmin)
Garmin is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie naar veel van haar huidige generatie smartwatches. De nieuwe functie wordt verspreid via Garmin Connect in plaats van een firmware-update en heeft te maken met het bijhouden van energie- en herstelniveaus.

Garmin heeft de laatste tijd een groot aantal updates voor zijn huidige smartwatch-productreeks doorgevoerd. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld zijn Maart 2024 functie-update vorige week. Kort daarna kwam het bedrijf terug met de distributie van nieuwe beta-firmware voor bijvoorbeeld de Venu 3, Vivoactive 5 en Fenix 7onder andere. Kortom, de laatste kreeg meer wijzigingen dan de Venu 3 of Vivoactive 5.

Het blijkt echter dat Garmin een nieuwe functie heeft geïntroduceerd die het in geen enkele officiële changelog heeft opgenomen. Volgens verschillende bronnen heeft het bedrijf het handmatig toevoegen van nap-gegevens binnen Garmin Connect mogelijk gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om dutjes te bewerken of te verwijderen die onjuist zijn gedetecteerd.

Houd er rekening mee dat niet alle recente Garmin smartwatches de detectie van dutjes ondersteunen. In feite begon het bedrijf pas eind vorig jaar rekening te houden met het herstellende effect van dutjes met de release van de Venu 3-serie. In elk geval is het op dit moment onduidelijk of Garmin deze functie geleidelijk of in één keer uitrolt. Ter referentie: u kunt controleren of het bedrijf de nieuwe functie voor het bewerken van dutjes heeft ingevoerd door naar de Garmin Connect smartphone app te gaan en vervolgens naar de speciale sectie voor dutjes te navigeren.

(Afbeeldingsbron: Gadgets & Wearables)
(Afbeeldingsbron: Gadgets & Wearables)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Garmin rolt stilletjes nieuwe slaaptracking-functie uit naar recente smartwatches
Alex Alderson, 2024-04- 3 (Update: 2024-04- 3)