Notebookcheck

Garmin Venu 2s in review: Veel geweldige functies, waaronder offline muziek van Spotify

Slank. De Garmin Venu 2 is een van de weinige smartwatches waarmee je offline muziek kunt beluisteren van Amazon Music, Deezer en Spotify. Daarnaast is er een breed scala aan sportprogramma's, waaronder golf.
Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Garmin Venu 2s
Processor
ARM Cortex-M4
Geheugen
256 MB 
Beeldscherm
1.10 inch , 360 x 360 pixel 326 PPI, full touchscreen, AMOLED
Opslag
8 GB SSD, 8 GB 
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: barometer, compass, gyroscope, accelerometer
Netwerkmogelijkheden
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth LE, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 12 x 40 x 40
Batterij
190 mAh Lithium-Ion
Besturingssysteem
Garmin Connect
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 2 buttons, Venu 2s, charging/data cable, documentation, Garmin Connect, ConnectIQ Store, 24 Maanden Garantie, ANT ; GNSS: GPS, GLONASS, Galileo; Corning Gorilla Glass 3; 5 ATM, waterproof
Gewicht
38.2 g
Prijs
399.99 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Case en connectiviteit - Smartwatch met opslag voor offline muziek

Garmin levert de Venu 2 in twee maten: De Garmin Venu 2 in 45 mm en de Venu 2s in 41 mm. De laatste is ons testtoestel. We zijn alleen op de hoogte van verschillen in batterijduur, zoals hieronder aangegeven.

Het uiterlijk blijft sportief ondanks de chique, glinsterende bezel van roestvrij staal, wat te wijten is aan het grote aandeel plastic dat in de 38 gram wegende behuizing te vinden is. Garmin biedt ook lederen alternatieven voor de 18 mm getextureerde siliconen band met quick-release.

Garmin rust veel horloges uit met een memory-in-pixel (MIP) display dat buiten geen achtergrondverlichting nodig heeft, waardoor de batterij lang meegaat. De Venu 2 behoort niet tot die categorie, aangezien het een helder AMOLED-display heeft dat de helderheid automatisch aanpast, met de mogelijkheid om deze handmatig in drie niveaus in te stellen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Een totaal van 8 GB gegevensopslag maakt het mogelijk om muziek op te slaan voor offline gebruik. Dankzij WLAN synchroniseert hij de afspeellijsten van de streamingproviders rechtstreeks met de overeenkomstige servers, en hij ontvangt ook systeemupdates zonder dat daarvoor een smartphone nodig is.

De Garmin smartwatch wordt bediend via het touchscreen en de twee knoppen aan de zijkant. Het heeft noch een luidspreker noch een microfoon en dus geen stemassistent, maar het komt met NFC voor mobiele betalingen via een Garmin-ondersteunde bank

Setup en bediening - Garmin biedt een app store

U vindt de Garmin Connect-app, die wordt gebruikt om het toestel in te stellen en te beheren, en de Connect IQ-app zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store. Die laatste heb je alleen nodig als je extra software op het horloge wilt installeren, zoals een wereldklok of andere sportapps.

Garmin heeft geen trainingsapp op topniveau; in plaats daarvan wordt elk type sport vertegenwoordigd door een eigen app, die op dezelfde manier wordt behandeld als andere apps, zoals de fietstracker. Dit maakt het voor ontwikkelaars en gebruikers gemakkelijk om sport-apps toe te voegen of te vervangen door een alternatieve tracking-app

De twee knoppen reageren zowel op normaal als op langer indrukken. De bovenste knop opent het app-overzicht en een aanpasbaar menu met snelle instellingen wanneer je er lang op drukt. Het volledige menu wordt geopend na lang indrukken van de onderste knop, die anders de terugfunctie vervult.

Op het aanraakscherm kun je met verticale bewegingen door de widgets-lijst vegen, die ook kan worden gepersonaliseerd. Horizontale bewegingen openen slechts één widget, die als "snelkoppeling" kan worden opgeslagen in de instellingen. U kunt onder andere kiezen tussen de muziekspeler, mobiele betalingen, alarmen, of het opslaan van de huidige positie.

Hoewel het Garmin horloge een kompas heeft en gebruikt, is er geen voorgeïnstalleerde specifieke kompas app, noch is er een app voor de barometrische sensor. Enkele van de hulpmiddelen zijn een timer, stopwatch, alarmen en pingen naar de smartphone.

Muziek

De Garmin Venu 2 biedt verschillende opties om naar muziek te luisteren via een Bluetooth headset zonder dat je een smartphone nodig hebt. Als je een account hebt op Amazon Prime Music, Deezer of Spotify waarmee je muziek kunt downloaden, kun je je afspeellijsten overbrengen naar de smartwatch en ze via Wi-Fi bijwerken door op een knop te drukken. Een andere mogelijkheid is dat de Garmin Express-software je eigen muzieknummers overbrengt vanaf een Mac of Windows PC

Telefoon en meldingen

De Venu 2 biedt geen ondersteuning voor bellen via Bluetooth. Inkomende gesprekken kunnen via de smartwatch worden aangenomen, maar ze kunnen alleen op de smartphone worden gevoerd. Als je het gesprek weigert en de Venu 2 is ook verbonden met een Android smartphone, dan kun je een SMS-bericht sturen naar de beller.

De melding van een gemiste oproep kan worden gebruikt om een terugbelactie te starten. Bovendien geeft het toestel meestal emoji's weer in de meldingen op sociale netwerken. Handig voor tijdens het sporten: U kunt de weergave van smartphonemeldingen tijdens workouts uitschakelen.

Inkomend gesprek
Inkomend gesprek
Widget meldingen
Widget meldingen
Overzicht meldingen
Overzicht meldingen
Meldingen met emoji's
Meldingen met emoji's

Gezondheid en fitness - Golf functies inbegrepen

Met de Connect-app kunt u uw Garmin-account koppelen aan MyFitnessPal, Strava, Runtastic en Komoot, en aan Microsoft Office 365 voor het plannen van workouts. Op de iPhone kan de app ook worden gekoppeld met Apple Health, terwijl koppeling met Google Fit momenteel alleen mogelijk is via providers van derden.

Het dagelijkse dashboard vergelijkt de activiteitsdoelen met wat er is bereikt, en voegt ook gezondheidsinformatie en analyses toe, zoals het effect van stress. Gedetailleerde weergaven tonen de trend over meerdere dagen, zoals het voorbeeld voor de hartslag in de afbeelding hiernaast.

Activiteitsdoelen

De fitnesstracker telt de dagelijkse stappen, bepaalt de afgelegde afstand en de bijbehorende beklommen etages en houdt ook de intensiteitminuten en de verbrande calorieën bij. Als alternatief voor een vaste waarde kan de Venu 2 het stappendoel desgewenst zelfstandig aanpassen; het toestel corrigeert het naar boven of naar beneden met twee tot drie cijfers, afhankelijk van of de vooruitgang van de vorige dagen positief of negatief was.

Garmin vergelijkt de dagelijkse activiteit met de ontspanningsfasen en het nachtelijke herstel om de energiereserves van het lichaam te bepalen onder de naam "Body Battery". Bovendien kunt u uw vochtinname op uw pols bijhouden met behulp van een andere app.

Hartritme, hartritme variabiliteit, en bloed zuurstof saturatie

De gezondheidstracker meet de hartslag de klok rond, terwijl de zuurstofsaturatie standaard alleen 's nachts wordt gemeten. Afhankelijk van uw behoeften kunt u de meting uitbreiden tot de hele dag of alleen handmatig meten om het batterijverbruik te verminderen. Het overzicht van de widgets geeft al een indruk van de huidige toestand. Bovendien kunnen zuurstofverzadiging, hartslag, hartslagvariabiliteit en ademhalingsfrequentie op elk moment samen worden gemeten als u twee minuten stilstaat met de functie "Health Snapshot"

We vergelijken hartslag en zuurstofverzadiging in meerdere metingen met de resultaten van een medisch gecertificeerde pulsoximeter. De Venu 2s meet beide parameters betrouwbaar. Hij meet de zuurstofverzadiging in het bloed relatief snel, en de afwijking ligt binnen het normale bereik op maximaal drie procentpunten

Slaap traceren

Garmin houdt alleen de tijd bij waarop de gebruiker 's nachts in slaap valt en wakker wordt - de Venu 2 registreert geen dutjes die midden op de dag worden gedaan. Het horloge toont de intervallen van de verschillende slaapfasen en geeft een beoordeling van de slaapkwaliteit. Het logboek van de app biedt extra informatie zoals de gemiddelde ademhalingsfrequentie en de laagste SpO2-waarde gedurende de nacht. De slaapfasen kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd met de zuurstofverzadiging in het bloed, de ademhaling of de beweging, en de trend kan over meerdere dagen worden bekeken

Training volgen

De Venu 2s wordt geleverd met 27 soorten sporten voorgeïnstalleerd. Hiertoe behoort golf met specifieke functies zoals een slagafstandmeting en een digitale scorekaart; het apparaat biedt ook geografische informatie zoals de afstand tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green, evenals layup/dogleg afstanden.

Extra sport-apps en gegevensvelden voor de aanpasbare trainingsschermen kunnen worden gedownload uit de Connect IQ-winkel.

Wanneer bewegingsdetectie wordt geactiveerd, vraagt de tracker de gebruiker eerst om de workout te starten of registreert hij de activiteit automatisch, afhankelijk van de instellingen van de gebruiker. Voor wandelen en hardlopen kunt u ook de reactietijd tussen detectie en het begin van de tracking instellen, zoals 5 minuten voor wandelen en 1 minuut voor hardlopen. In de test registreerde het toestel een wandeling inclusief de route zonder verdere actie te vereisen, en het stopte ook automatisch met volgen na ongeveer 3 minuten van inactiviteit.

Verschillende sporten hebben een menu item genaamd "Training". Hoewel Garmin hardlopers en fietsers op dit punt verwijst naar de Connect IQ winkel, zijn er workouts voor yoga, Pilates en cardio vooraf geladen, samen met geanimeerde oefeninstructies. Hetzelfde geldt voor een workout voor krachttraining, waarbij het aantal herhalingen wordt geteld, afhankelijk van de instellingen.

Voor intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) kun je kiezen uit een workout op basis van minuten (ENOM), maximale herhalingen (AMRAP) en Tabata, of je kunt zelf het aantal sets bepalen, evenals de timers voor duur en pauzeduur.

Volgens Garmin herkent de sporttracker de zwemstijl bij het zwemmen, bepaalt hij het aantal banen, de afstand, het tempo en het aantal slagen, en meet hij ook de polsslag onder water, iets wat niet elk sporthorloge kan.

De onderstaande screenshots geven een hardlooplog weer in de app en op het horloge. In de app toont de kaart afwisselend de hoogteverschillen samen met het tempo, wat te zien is in de tweede schermafbeelding, of de hartslagtrend. In de landschapsmodus worden de rondetijden aangevuld met extra details zoals hoogtewinst, stapfrequentie en staplengte, evenals het gemiddelde en maximale tempo in de afzonderlijke ronden.

Overzicht
Overzicht
Hoogteverschillen
Hoogteverschillen
Grafieken 1/2
Grafieken 1/2
Grafieken 2/2
Grafieken 2/2
Details 1/2
Details 2/2
Rondetijden
Ronde details

GPS en navigatie - Rudimental navigatie ondanks tri-band GPS

De Venu 2s kan naar keuze worden aangesloten op het GPS- en Galileo-navigatiesatellietsysteem, op GPS en GLONASS, of alleen op GPS (NAVSTAR). In een veldtest met een fiets bepaalde hij positie en afstand net zo nauwkeurig als de Suunto 9 Baro Titanium.

De voorgeïnstalleerde navigatie beperkt zich tot het richten op eerder opgeslagen favorieten en een route-back functie. Komoot en Wikiloc, die in principe beschikbaar zijn in de Connect IQ Store, konden niet worden geïnstalleerd. In Komoot vinden we ook de Venu terug in de categorie van incompatibele Garmin modellen.

Route en hoogteprofiel
Route en hoogteprofiel
Tracking vergelijking: Garmin Venu 2s (rood), Suunto 9 Baro Titanium (grijs), Fitbit Charge 4 (groen)
Tracking vergelijking: Garmin Venu 2s (rood), Suunto 9 Baro Titanium (grijs), Fitbit Charge 4 (groen)

Levensduur batterij

Garmin geeft de batterijcapaciteit niet aan en vermeldt slechts een normale gebruikstijd van 10 dagen - voor de 45 mm Venu 2 is dat één dag meer met 11 dagen. Gebruikers die het zonder de always-on functie en bewegingsdetectie kunnen stellen, zullen deze gebruikstijd waarschijnlijk wel halen.

Zoals in de meeste gevallen, wanneer de fabrikanten een typische runtime opgeven, zal deze specificatie waarschijnlijk verwijzen naar een scenario zonder de always-on display. Wij hebben in onze praktijktests bewust de always-on modus geactiveerd om ook voor dit aanzienlijk veeleisender scenario een referentiewaarde vast te stellen. Afhankelijk van welke bewakingsintervallen u kiest voor de SpO2-meting en of u ook bewegingsdetectie activeert, verminderen de extra opties de runtime tot 3 à 2 dagen.

Volgens Garmin is de runtime met het always-on display ingeschakeld 2 dagen. Tijdens een activiteit met GPS gaat de batterij 19 uur mee, en bij gelijktijdige muziekweergave nog 7 uur.

In de energiebesparende modus schakelt de Venu 2s onder andere het always-on display, Wi-Fi, SpO2 meting en de activering van het display door gebaren uit. Dit verlengt de levensduur van de batterij aanzienlijk, bijvoorbeeld van 1 tot 7 dagen met een resterende capaciteit van 60%.

Uitspraak

Testtoestel geleverd door Garmin
Testtoestel geleverd door Garmin

De Garmin Venu 2s liet in de test een zeer goede indruk achter, onder andere door de gemaksfuncties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezondheidsmonitoring met volledig aanpasbare zuurstofsaturatiebewaking. Op het gebied van entertainment biedt het Garmin horloge de meest uitgebreide selectie voor offline afspelen in vergelijking met muziekspelers van andere fabrikanten.

De Venu 2s is een van de weinige smartwatches die de afspeellijsten van de drie grote aanbieders synchroniseert: Amazon Music, Deezer, en Spotify.

De app store van Garmin is een aanvulling op de voorgeïnstalleerde sporten, het biedt alternatieve apps voor tracking, evenals extra gegevensvelden om de workout weergave aan te passen. De Venu 2 ondersteunt echter niet de PacePro strategie die te vinden is in modellen als deGarmin Forerunner 745of de veel duurdere Garmin Enduro.

Andere toestellen zijn ook beter in navigatie, zoals de Polar Vantage V2, die we ook samen met de Vantage M2 reviewen.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de 41 mm Garmin Venu 2s als de iets grotere 45 mm Garmin Venu 2 hebben dezelfde MSRP van 399,99 dollar. U kunt beide modellen momenteel vinden op Amazon voor deze prijs.

Pricecompare

Stephanie Chamberlain
Editor of the original article: Stephanie Chamberlain - Translator - 324 articles published on Notebookcheck since 2020
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 180713 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Garmin Venu 2s in review: Veel geweldige functies, waaronder offline muziek van Spotify
Inge Schwabe, 2021-05-19 (Update: 2021-05-19)