Notebookcheck Logo

Garmin Fenix 7 opvolgers uitgelekt als Fenix E en Fenix 8 met hoger dan verwachte lanceringsprijzen

Het lijkt erop dat Garmin de Fenix 7-serie deze zomer gaat vervangen. (Afbeeldingsbron: Garmin)
Het lijkt erop dat Garmin de Fenix 7-serie deze zomer gaat vervangen. (Afbeeldingsbron: Garmin)
Het lijkt erop dat Garmin voorbereidingen treft om opvolgers van de populaire Fenix 7 smartwatchserie uit te brengen. Niet alleen zijn de namen van deze nieuwe smartwatches uitgelekt, maar ook hun verwachte lanceringsprijzen en behuizingsformaten.

Garmin heeft nog maar net de Edge 1050, een opvolger van de twee jaar oude Edge 1040 (momenteel $575 op Amazon). De favorieten van Fitness Tracker Test en Gadgets & Wearables hebben hun aandacht al gericht op het vooruitzicht van Garmin om de Fenix 7-serie te vervangen, die onlangs een nieuwe stabiele software-update om een onopgelost probleem met betrekking tot dagelijkse aanbevolen trainingen op te lossen.

Zoals gebruikelijk heeft Garmin nog niets officieel bekendgemaakt. In plaats daarvan hebben verschillende bronnen enkele Garmin Fenix 8 modellen gespot bij de Finse verkoper Multitronic. Let op: Finland heft een hoger btw-tarief dan veel andere leden van de eurozone. Daarom zijn de Fenix 7 smartwatches in Finland ongeveer €30 duurder dan in andere lidstaten van de eurozone met lagere btw-tarieven, zoals Duitsland.

Het is dus mogelijk dat de prijzen hieronder niet representatief zijn voor de hele eurozone. Desalniettemin zijn alle Fenix 8 smartwatches standaard aanzienlijk duurder dan hun Fenix 7 tegenhangers. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Fenix E, een geheel nieuw model dat nog steeds meer dan €100 duurder is dan de equivalente Fenix 7 van 47 mm. Op basis van de lijsten die Multitronic tot nu toe heeft geactiveerd, is Garmin van plan om de Fenix E en Fenix 8 begin september te gaan leveren. In dit stadium sluiten we een introductie eind augustus dus niet uit. Ter referentie: Multitronic heeft de prijs van de vijf Fenix E en Fenix 8 SKU's die tot nu toe zijn getoond als volgt vastgesteld:

  • Fenix E - 47 mm, zilver/zwart roestvrij staal: €797,90
  • Fenix 8 - 43 mm, witsteen wit: €995,90
  • Fenix 8 - 47 mm, leigrijs staal/zwarte band: €995,90
  • Fenix 8 - 51 mm, leigrijs staal/zwarte band: € 1.095,90
(Afbeeldingsbron: Multitronic)
(Afbeeldingsbron: Multitronic)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Garmin Fenix 7 opvolgers uitgelekt als Fenix E en Fenix 8 met hoger dan verwachte lanceringsprijzen
Alex Alderson, 2024-07- 3 (Update: 2024-07- 3)