Notebookcheck Logo

Galaxy S23 Ultra is misschien niet radicaal genoeg voor Samsung-fans, want uit een informele peiling blijkt dat Apple iPhone 14 Pro en Dynamic Island de aandacht trekken

Het geruchtmakende Note-achtige ontwerp van de Galaxy S23 Ultra zal misschien niet zo veel mensen aanspreken als de iPhone 14 Pro. (Beeldbron: Technizo Concept/Apple - bewerkt)
Het geruchtmakende Note-achtige ontwerp van de Galaxy S23 Ultra zal misschien niet zo veel mensen aanspreken als de iPhone 14 Pro. (Beeldbron: Technizo Concept/Apple - bewerkt)
Uit een informele peiling is gebleken dat mogelijk duizenden Samsung-fans overwegen over te stappen naar Apple. Enkele van de belangrijkste redenen om over te stappen zijn de algehele positieve indruk van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, de nieuwigheid van de Dynamic Island-inkeping en de vrees dat de Galaxy S23 Ultra en de S23-serie in het algemeen niet veel soeps zullen zijn.

Het lijkt erop dat Samsung fans zijn ongerust over de komende Galaxy S23 serie, mogelijk te wijten aan het feit dat veel recente nieuws koppen over de smartphones en in het bijzonder de Galaxy S23 Ultra hebben beschreven minimale veranderingen voor de 2023 vlaggenschip apparaten. Leaker Ice universe heeft voortdurend tipjes van de sluier opgelicht over de Galaxy S23 Ultra, en hoewel de smartphone klinkt alsof het een aantrekkelijk algemeen uiterlijk zal hebben, lijkt het er ook op dat Samsung langzaam terugkeert naar het klassieke Galaxy Note-ontwerp, terwijl het minder ontwerpinnovaties biedt.

Met dit in gedachten plaatste de tipgever een poll met de vraag "als u een Samsung telefoongebruiker bent, naar welk merk gaat u dan overstappen?", met als opties Samsung, Apple, Xiaomi, en OPPO of Vivo (samen). Hoewel de Chinese merken niet erg geliefd waren, met OPPO en Vivo die 3,5% van de stemmen kregen en Xiaomi 5,7%, lijkt het erop dat Samsung-telefoonbezitters onder de indruk waren van de iPhone 14 lancering, aangezien Apple 46,3% van de stemmen kreeg, tegenover 44,6% van Samsung. De enquête heeft 28.730 stemmen opgeleverd, dus geen onaanzienlijk aantal, en het kan een momentopname zijn van mogelijke ontevredenheid over Samsung en zijn Galaxy S-reeks.

Uit sommige commentaren blijkt dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max gewoon te verleidelijk zijn om te vermijden, dankzij hun indrukwekkende componenten, razendsnelle A16 Bionic chips en Dynamic Island notch-oplossing. Het lijkt erop dat het enige wat veel potentiële klanten ervan weerhoudt om een iPhone 14 te kopen, is dat ze dan gevangen zitten in het iOS-ecosysteem Apple. Daarnaast bestaat de vrees dat de Galaxy S23-serie en het duurste toestel, de Galaxy S23 Ultra, het gewoon niet zullen halen, met negatieve opmerkingen over "boxy" ontwerpen en slechte Samsung-service. Als Apple in de toekomst een USB-C iPhone met een vingerafdruklezer op het scherm introduceert, zou Samsung nog meer liefde kunnen verliezen bij zijn fans.

Koop een Apple iPhone 13 Pro op Amazon

Bron(nen)

@UniverseIce

Teaser afbeelding (bewerkt) Apple & Technizo Concept

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Galaxy S23 Ultra is misschien niet radicaal genoeg voor Samsung-fans, want uit een informele peiling blijkt dat Apple iPhone 14 Pro en Dynamic Island de aandacht trekken
Daniel R Deakin, 2022-09-18 (Update: 2022-09-18)